Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
16°C
 

Σε απόγνωση τα μέλη του ΔΣ της ΑΕΠΙ, ζητούν πλέον λεφτά απ' όσους τραγουδάνε στο μπάνιο τους

singΔύσκολες στιγμές περνάνε το τελευταίο διάστημα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΠΙ, μετά από το «πάγωμα» των εταιρικών και προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών τους, έπειτα από έφοδο που έκανε η Οικονομική Αστυνομία πριν μερικές ημέρες στο λογιστήριο της εταιρείας.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας που διαχειρίζεται το πνευματικό έργο εκατοντάδων καλλιτεχνών της μουσικής, ζητούν συχνά αστρονομικά ποσά από όσους παίζουν τα τραγούδια των μουσικών δίχως άδεια, χωρίς να καταβάλλουν στη συνέχεια τα λεφτά αυτά στους δικαιούχους. Με τον τρόπο αυτό έχουν καταφέρει να εξασφαλίζουν αστρονομικά ποσά, καταφέρνοντας παρ' όλα αυτά να δημιουργήσουν ζημιά στην εταιρεία.

Έτσι, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, τα μέλη του Δ.Σ. αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους προσέλκυσης εσόδων, ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες με τις οποίες ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι. Στο εξής λοιπόν, θα ζητούν χρήματα από όσους τραγουδούν τα κομμάτια στο μπάνιο τους, τα σφυρίζουν στο αυτοκίνητο, ή ακόμα και όταν τους έχουν κολλήσει στο κεφάλι, δίχως καν να τα εξωτερικεύσουν.

Ταυτόχρονα, εξετάζουν διεξοδικά το νομικό πλαίσιο γύρω απ' τον εθνικό ύμνο, ώστε να εκμεταλλεύονται οικονομικά κάθε φορά που ακούγεται σε κάποια εκδήλωση κι έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες ώστε να εκμαιεύσουν κέρδος από τα παιδικά τραγούδια τα οποία συχνά τραγουδάνε τα βρέφη και τα νήπια.

«Όλα είναι μουσική, όλα είναι ρυθμός. Ο άνεμος που πέφτει πάνω στα φύλλα ενός δέντρου, το κύμα που σκάει στα βράχια, ένα σκυλί που τρέχει για την τροφή του. Γιατί να χάνουμε όλα αυτά τα πιθανά κέρδη; Βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ώστε να πουλάμε τα πνευματικά δικαιώματα για όλους τους ήχους», εξήγησε μέλος της ΑΕΠΙ μιλώντας στο «Κουλούρι».

Στη συνέχεια, αναγκαστήκαμε να κλείσουμε βιαστικά το τηλέφωνο, καθώς το μέλος της εταιρείας άρχισε να μας ζητάει λεφτά για το ρυθμικό πάτημα των κουμπιών του πληκτρολογίου.