2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly cloudy
13°C
 

Προβληματισμένη 75χρονη γιαγιά, δεν ξέρει πώς να μπλανσάρει το κατσικάκι

8b2ae079b3051fc82915c58412c19d15Προετοιμασμένη για το χειρότερο Πάσχα της ζωής της δηλώνει η Μυρσίνη Δ. από χωριό της ορεινής Κορινθίας, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο σπιτικό της τα δύο παιδιά της μαζί με τις οικογένειές τους.

Η 75χρονη γιαγιά, έχει σχεδιάσει ήδη, για εικοστή συνεχόμενη χρονιά, ένα πλούσιο τραπέζι με μαγειρίτσα, αρνί, κοκορέτσι, σαλάτες και πίτες, το οποίο κάθε χρόνο την βγάζει ασπροπρόσωπη. Φέτος όμως, για πρώτη φορά, την γιαγιά τρώει ένα αδυσώπητο άγχος το οποίο απειλεί να τινάξει στον άερα την πολυετή παράδοση.

Συγκεκριμένα, τα τρία εγγόνια της γυναίκας, της ζήτησαν τηλεφωνικά να μπλανσάρει το αρνί πριν το μαγειρέψει και να προσέξει ιδιαίτερα, ώστε να ξεκουράσει το κοκορέτσι και να κόψει ζυλιέν τη σαλάτα. Μπερδεμένη και αγχωμένη, η γιαγιά έκλεισε το τηλέφωνο και έσπευσε στην πλατεία του χωριού, ρωτώντας αν γνωρίζει κάποιος πώς να μπλανσάρει, δίχως όμως κανένα αποτέλεσμα.

«Πρώτη φορά μου ζητάνε κάτι τα εγγόνια μου για το φαγητό και δεν μπορώ να τους το προσφέρω. Τι σόι γιαγιά είμαι εγώ που δεν ξέρει πώς να μπλανσάρει; Τι θα πουν τα παιδιά μου όταν δουν ότι τα καρότα δεν είναι ζυλιέν;», αναρωτήθηκε περίλυπη η κυρία Μυρσίνη, πριν ξεχυθεί στα διπλανά χωριά για μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια βοήθειας για το μπλανσάρισμα.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την υπόθεση με κομμένη την ανάσα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.