Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Showers
13°C
 

Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 είχαν τραγουδήσει οι Scorpions, μαρτυρούν αρχεία της εποχής

1520568-1518517187Μπορεί η πολυαναμενόμενη συναυλία των Scorpions στο Παναθηναϊκό Στάδιο να έχει διαφημιστεί ως η πρώτη του θρυλικού συγκροτήματος στο συγκεκριμένο χώρο, φαίνεται όμως πως η αλήθεια είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρχεία και σπάνιες φωτογραφίες του 19ου αιώνα, οι Γερμανοί ροκάδες είχαν τραγουδήσει και στην τελετή έναρξης των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων μετά την επανέναρξή τους, το 1896. Στις φωτογραφίες αυτές, διακρίνονται μέλη κομπανίας με μπερέδες και δερμάτινα τζάκετ, ενώ ο κόσμος τραγουδάει ερωτικά κομμάτια που παραπέμπουν στην μουσική των Scorpions.

Στα απόρρητα έγγραφα μάλιστα, αναγράφονται με την κωδική ονομασία «Σκορπιοί» και τονίζεται πως πρόκειται για μεγάλο όνομα της εποχής.  Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον ηγέτη του συγκροτήματος, Κλάους Μάινε, ο οποίος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την είδηση, λέγοντας απλά πως όντως κάτι του θυμίζει το Καλλιμάρμαρο.

Όσο για τους διοργανωτές τέλος, αποφάσισαν να αλλάξουν το μότο της συναυλίας σε «οι θρυλικοί Scorpions για πρώτη φορά στην Ελλάδα 18 Ιουλίου με Τσίπρα πρωθυπουργό».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.