Ενθάδαι κοίτε
Partly sunny
13°C
 

Εκπομπή πλυσίματος πιάτων ξεκινάει η ΝΕΡΙΤ

washing_plateΜπορεί η νέα κυβέρνηση να μην έχει προχωρήσει ακόμη σε ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης, ωστόσο κάποιες αποφάσεις για το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ έχουν ήδη ληφθεί.

Συγκεκριμένα, βασική επιδίωξη τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του νέου Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, αποτελεί η καθιέρωση ενός περισσότερο φιλολαϊκού προγράμματος εν συγκρίσει με εκείνα των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών. Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα αποτελέσει η προσθήκη μιας εκπομπής στην οποία θα παρουσιάζονται τεχνικές πλυσίματος των μαγειρικών σκευών και των πιάτων, με βασικό αποδέκτη τις νοικοκυρές αλλά και τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

«Μέχρι σήμερα οι Έλληνες τηλεθεατές δέχονταν έναν καταιγισμό προγραμμάτων μαγειρικής, όπου καταξιωμένοι σεφ προτείνουν στο κοινό εύκολες συνταγές μαγειρικής. Μετά τη μαγειρική όμως τί γίνεται; Ποιός είναι αυτός που πλένει τα πιάτα; Αν νομίζουν ότι οι εκπομπές της νέας δημόσιας τηλεόρασης θα απευθύνονται σε μεγαλοαστούς οι οποίοι διαθέτουν υπηρετικό προσωπικό που θα κάνει για εκείνους τη βρώμικη δουλειά, πλανώνται πλάνην οικτράν. Όλοι μαζί θα τρίψουμε τα τηγάνια και θα δείξουμε στον ελληνικό λαό τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές τεχνικές. Σηκώνουμε μανίκια, τα γάντια έρχονται», τόνισε χαρακτηριστικά στο «Κουλούρι» ο κύριος Παππάς.

Σύμφωνα με το πλάνο των υπευθύνων της δημόσιας τηλεόρασης, στο νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ θα περιλαμβάνονται τουλάχιστον 3 εκπομπές πλυσίματος πιάτων, στις οποίες πεπειραμένοι λαντζέρηδες εστιατορίων θα παρουσιάζουν τεχνικές και κόλπα καθαρισμού των σκευών. Βασικό target group των εκπομπών αυτών θα είναι νοικοκυρές, φοιτητές, φαντάροι και εργαζόμενοι σε εστιατόρια και ταβέρνες ενώ μεγάλες εταιρείες απορρυπαντικών πιάτων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χορηγία τέτοιων προγραμμάτων. Ως πιθανοί τίτλοι των εκπομπών εξετάζονται τα «Κάτι πλένεται», «Λάντζα στον αέρα», «Τρίψτο όπως ο Άκης» και «Μαζί τα πλένουμε» ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι παρουσιαστές να προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Τέλος, άγνωστο παραμένει αν πριν το πλύσιμο των πιάτων θα έχει προηγηθεί μαγειρική ή αν οι συγκεκριμένες εκπομπές θα προμηθεύονται εξαρχής βρώμικα σκεύη.