Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Σπάνια cameo εμφάνιση ενός μικρού Δημήτρη Χατζηγεωργίου εντοπίστηκε στην τελευταία ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Διόλου τυχαίες δεν φαίνονται να είναι τελικά οι διαρκείς αναφορές του Δημήτρη Χατζηγεωργίου στον Άλφρεντ Χίτσκοκ, μιας και όπως αποδεικνύεται, ο αθλητικογράφος γνώριζε προσωπικά τον σπουδαίο σκηνοθέτη, έχοντας μάλιστα εμφανιστεί σε μικρή ηλικία σε ταινία του δημιουργού.

Συγκεκριμένα, ο αγαπητός σπορτκάστερ γνώρισε τον Άγγλο καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια οικογενειακής επίσκεψης στο Λος Άντζελες, όταν εκείνος ήταν ακόμη μικρό παιδί. Ο Χίτσκοκ, γοητεύτηκε από την δραστήρια και αεικίνητη παρουσία του Χατζηγεωργίου και ζήτησε από τους γονείς του να του επιτρέψουν να εμφανιστεί για μερικά δευτερόλεπτα, σε μια cameo σκηνή από αυτές τις οποίες λάτρευε και ο ίδιος ο άρχοντας του σασπένς.

Έτσι, όπως παρατήρησαν λάτρεις του κινηματογράφου αλλά και του αθλητικογράφου (σ.σ. υπάρχει άλλωστε σύνδεσμος φίλων καλού σινεμά και ακόμα καλύτερου Χατζηγεωργίου που λειτουργεί σε 12 χώρες, σε 3 διαφορετικές ηπείρους), στην ταινία «Οικογενειακή Συνωμοσία» του 1976, διακρίνεται ο μικρός τότε Δημήτρης Χατζηγεωργίου σε ρόλο-κλειδί για την εξέλιξη της πλοκής.

Έκτοτε, το δέσιμο του δημοσιογράφου με τον σκηνοθέτη υπήρξε μεγάλο, με τον πρώτο να τιμά τον σπουδαίο δημιουργό λανσάροντας την φράση «χιτσκοκικό φινάλε». Πλέον, αναμένουμε με ενδιαφέρον την διεξαγωγή του πρώτου φεστιβάλ χιτσκοκικού Χατζηγεωργίου στη Γαλλία, με τα 15 δευτερόλεπτα της παραπάνω σκηνής να παίζουν σε λούπα για τρεις συνεχόμενες ημέρες.