Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Mostly sunny
18°C
 

Αναλογικά με τον αριθμό των νεκρών θα ανεβαίνει στο εξής το πρόστιμο για παράνομες μετακινήσεις από την κυβέρνηση

Την υπόσχεση που έδωσε από το βήμα της βουλής φαίνεται πως θα τηρήσει ο πρωθυπουργός, αφού το πρόστιμο για παράνομες μετακινήσεις αναμένεται σύντομα να αυξηθεί, από τα 300 ευρώ στα οποία είναι σήμερα.

Ωστόσο, η άνοδος αυτή δε θα προκύψει τυχαία, αντίθετα θα βασίζεται σε ευθεία αναλογία με τον αριθμό των νεκρών που ανακοινώνεται καθημερινά από τις επιπλοκές του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, εξειδικευμένη ομάδα έμπειρων μαθηματικών από το Οντάριο του Καναδά, παρουσίασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια ειδική φόρμουλα, βάσει της οποίας το πρόστιμο θα ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τα θύματα της πανδημίας.

Η φόρμουλα αυτή θα βασίζεται σε μια εξίσωση, την οποία οι μαθηματικοί ονομάζουν ακολουθία του Άδη και σαν βασική αρχή θα έχει πως όσο πιο πολλοί συμπολίτες μας φεύγουν, τόσο θα πρέπει να ανεβαίνει και το πρόστιμο σαν τιμωρία για αυτούς που μένουν πίσω. Το μοντέλο αυτό βασίζεται στην εξίσωση N(νεκροί)(t) + Δ(διασωληνωμένοι)(t) + Κ(κρούσματα)(t) = Π (πρόστιμο), με τις λεπτομέρειες να μην αποκαλύπτονται για ευνόητους λόγους, μιας και πρόκειται για αποκλειστική πατέντα που αγόρασε η ελληνική κυβέρνηση.

«Για να κλείσουμε τα στόματα όσων έλεγαν πως το πρόστιμο ανεβαίνει τυχαία, πλέον αν θέλετε να γκρινιάξετε, βάλτε τα με τα μαθηματικά», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με την Νίκη Κεραμέως να σπεύδει να επιβεβαιώσει πως η ανωτέρω εξίσωση θα προστεθεί στην ύλη των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.