Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Εξακολουθεί να μην έχει πλουτίσει, Επανομίτης που μένει στη Νέα Ελβετία εδώ και πέντε χρόνια

parko_nea_elvetia«Πέντε ολόκληρα χρόνια στη Νέα Ελβετία, εγώ δεν έχω δει διαφορά» αναφέρει απογοητευμένος ο 36χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Μιλτιάδης Δ., με καταγωγή από την Επανομή Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετακόμισε στην περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2013 ελπίζοντας ότι την πρώτη χρονιά θα έχει βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο.

«Από μικρό παιδί που άκουγα από τους μεγαλύτερους για τη Νέα Ελβετία, φανταζόμουν ράβδους χρυσού, ποτάμια από σοκολάτα, γιγαντιαίες επιταγές και τραπεζίτες να μου σφίγγουν το χέρι. Έτσι, όταν πέτυχα τυχαία μια αγγελία ένα διαμέρισμα στην περιοχή, παρόλο που μου έκανε εντύπωση ότι η τιμή ήταν σχετικά χαμηλή, μετακόμισα αμέσως» δηλώνει ο 36χρονος.

«Πέντε χρόνια μετά, ο λογαριασμός μου κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα, δουλεύω στην ίδια δουλειά, μετράω τα χρήματα στο τέλος του μήνα και δεν έχω καταφέρει να πάω ούτε μια φορά για σκι. Αλλιώς τα περίμενα τα πράγματα, αλλιώς ήρθαν. Έπρεπε να είχα υποψιαστεί όταν άνοιξα λογαριασμό σε τράπεζα της περιοχής με χαρακτηριστική ευκολία, αλλά πού μυαλό τότε».

«Δεν έπρεπε να ονομάσουν έτσι την περιοχή, δημιουργεί προσδοκίες στον κόσμο. Ούτε περισσότερες σοκολάτες έχει, ούτε ακριβά ρολόγια, μια απ' τα ίδια είναι και εδώ», συμπληρώνει ο Μιλτιάδης, που θεωρεί η Πολιτεία έχει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης καθώς ούτε με τους προηγούμενους, ούτε με τους τωρινούς υπήρξε κάποιο μεγάλο βήμα προς τον πλουτισμό.

Το «Κουλούρι» προσπάθησε ασφαλώς να επικοινωνήσει με τον 36χρονο Μιλτιάδη, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό καθώς η γραμματέας του μας ενημέρωσε πως βρίσκεται σε ταξίδι αναψυχής στην παραλία της Καλαμαριάς και θα αργήσει να επιστρέψει.

Από την πλευρά τους, άνθρωποι του δήμου Θεσσαλονίκης αναγνωρίζουν μεν πως η περιοχή έχει αρκετό δρόμο να διανύσει για να γίνει Ελβετία, όμως επισημαίνουν πως ήδη γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, με την ενίσχυση της βλάστησης στο άλσος, την αντικατάσταση του φωτισμού με νέα φωτιστικά τύπου LED και τις προσπάθειες για επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου.