Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Mostly cloudy
17°C
 

Απομακρύνθηκε από τη λαϊκή αγορά Κολωνακίου πωλητής που ύψωσε τον τόνο της φωνής του

laikiΆμεση απομάκρυνση από τη λαϊκή αγορά της οδού Ξενοκράτους στο Κολωνάκι και διαγραφή από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ήταν οι κυρώσεις για τον μικροπωλητή που τόλμησε να προωθήσει τα προϊόντα του φωνασκώντας στους δρόμους της κοσμικής συνοικίας της πρωτεύουσας.

Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στη λαϊκή αγορά της οδού Ξενοκράτους, όπου -ως γνωστόν- αποτελεί τη μοναδική του είδους της στην οποία οι πωλητές παραμένουν ήσυχοι, σεβόμενοι τον χαρακτήρα της γειτονιάς. Ο άτυχος Λευτέρης έτυχε να βρεθεί για πρώτη φορά στους δρόμους του Κολωνακίου, προκειμένου να πουλήσει τα αγροτικά προϊόντα που προμηθεύεται, αλλά και καλλιεργεί ο ίδιος στην Παιανία. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του τριανταεπτάχρονου μικροπωλητή, κανείς δεν τον είχε ενημερώσει για τους «κανόνες» που ισχύουν στην ιδιαίτερη αυτή συνοικία του κέντρου της Αθήνας.

Περίπου στις 9 το πρωί, και αφού αρκετός κόσμος είχε αρχίσει να καταφθάνει στην αγορά, ο Λευτέρης αναζητούσε έναν τρόπο να προσεγγίσει περισσότερο πλήθος στον πάγκο του. «Καταλάβαινα ότι το κλίμα ήταν διαφορετικό, αλλά ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι οι Κολωνακιώτες "απαγορεύουν" να φωνάζεις στη λαϊκή τους», αποκάλυψε με κάθε ειλικρίνεια ο παραγωγός. Σε μια στιγμή απερισκεψίας και κατά την προσπάθειά του να ξεπουλήσει τις φράουλες που τόσο λίγο είχαν προτιμήσει οι έως τότε επισκέπτες, έκανε το λάθος να φωνάξει σε ένα διερχόμενο ζευγάρι: «Έλα οι ζουμερές φράουλες. Μέλι στάζουν. Μέλι!!». Ξαφνικά το πλήθος «πάγωσε» και έμεινε να κοιτάει τον Λευτέρη. Ο ίδιος, δίχως να καταλαβαίνει τί συνέβη, παρατηρούσε τον κόσμο με απορία.

Σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα, άνδρες της δημοτικής αστυνομίας και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου βρέθηκαν στο σημείο, ζητώντας από τον τριανταεπτάχρονο να μαζέψει την πραμάτεια του και να απομακρυνθεί άμεσα από το χώρο. Η απομάκρυνση έλαβε χώρα με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ απαγορεύτηκε εξίσου άμεσα η συμμετοχή του άνδρα σε λαϊκές αγορές της επικράτειας για τα επόμενα τρία χρόνια. Κάτοικος της περιοχής που έτυχε να βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος έκανε λόγο για «χυδαία διατάραξη της κοινής ησυχίας, που διόλου ταιριάζει στην περιοχή του Κολωνακίου». Το ΠΑ.Μ.Ε. από μεριάς του έκανε λόγο για «θρασύτατη επίθεση ενάντια στο σύνολο των μικροπωλητών». Τέλος, ο άνδρας από μέρους του δηλώνει απογοητευμένος από την αντιμετώπιση και μουδιασμένος με την τροπή που πήραν τα πράγματα.