Έχει τρελαθεί ο καιρός!!!
Cloudy
20°C
 

Μέσα στο 2020 η λειτουργία της πρώτης «υγρής αγοράς» της Αθήνας

Με διαδικασίες εξπρές εγκρίθηκε η επένδυση-μαμούθ για το άνοιγμα της πρώτης «υγρής αγοράς» της Αθήνας. Η αγορά, που θα έχουν να χαίρονται όλοι οι Αθηναίοι, θα βρίσκεται στην Παιανία, η κατασκευή της αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα και η πρώτη μέρα που θα είναι ανοιχτή για το κοινό έχει οριστεί η 31 Δεκεμβρίου.

Το όνομα της νέας αγοράς θα είναι «Υγρή Αγορά Σωτήρης Τσιόδρας». Στη αγορά οι Αθηναίοι θα μπορούν να αγοράσουν το κρέας της επιλογής τους ως «ζεστό» πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να σφαχτεί εκείνη την ώρα. Η «Σωτήρης Τσιόδρας» θα πωλεί ζωντανά και νεκρά ζώα - συμπεριλαμβανομένων ψαριών, πτηνών, νυχτερίδων, πανγκολίνων και χελώνων - για ανθρώπινη κατανάλωση. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, νερό θα εκτοξεύεται στις πλευρές ανοιχτών δοχείων γεμισμένων με ζώντα θαλάσσια ζώα. Στους πάγκους και τα πατώματα θα τρέχουν τα εσωτερικά των εκσπλαχνισμένων ψαριών και το αίμα των σφαγμένων ζώων.

Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε με επισημότητα την Τετάρτη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων στελεχών της κυβέρνησης για έναν πολύ σημαντικό λόγο: Η αγορά «Σωτήρης Τσιόδρας» είναι η πρώτη μεγάλη επένδυση που έλαβε άδεια μέσω της fast-track διαδικασίας των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν και άλλες μεγάλες  επενδύσεις που έχουν υπαχθεί στο νόμο περί Στρατηγικών Επενδύσεων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται το «The Roach Project», επένδυση 60 εκατ. ευρώ για εκτροφείο κατσαρίδας και παραγωγή σκόνης προτείνης της AGC Equity Partners στην Ρόδο, αλλά και το Μουσείο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, στην Άνδρο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.