Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
13°C
 

Παρελθόν και επίσημα από τον πλανήτη ο κορονοϊός, συγκεντρώθηκαν 500.000 υπογραφές σε online ψήφισμα του Facebook

Το τέλος της πανδημίας του κοροναϊού γιορτάζει και επίσημα από χθες ο πλανήτης, με εκατομμύρια κόσμου να πλημμυρίζει τους δρόμους, χορεύοντας αγκαλιασμένος σε απόλυτη έκσταση.

Αυτό που κατάφερε να νικήσει τον ιό, δεν ήταν τελικά κάποιο εμβόλιο, ούτε και κάποια θεραπεία, αλλά ένα ιντερνετικό ψήφισμα στο Facebook, το οποίο καλούσε για τη συγκέντρωση 500.000 υπογραφών για τον τερματισμό της πανδημίας που έχει προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως.

Χθες το απόγευμα, έπειτα από εβδομάδες πίεσης και μαζικών κοινοποιήσεων, οι υπογραφές έφτασαν τις 503.276 (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αργότερα το κοιτάξαμε ξανά και είχαν φτάσει τις 503.654, άρα οι γραμμές αυτές ξαναγράφτηκαν, ακόμα πιο μετά έφτασαν τις 503.762 και στον τελευταίο έλεγχο του κειμένου από τον αρχισυντάκτη είδαμε 504.001, θα μπορούσαμε απλά να αλλάξουμε τον αρχικό αριθμό αλλά τώρα γράψαμε πολλά και είναι κρίμα να τα σβήσουμε), με αποτέλεσμα το ψήφισμα να ολοκληρωθεί και να αποσταλεί το αποτέλεσμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο ΠΟΥ, ενημέρωσε με τη σειρά του τον κορωνοϊό, ο οποίος εξαπέλυσε μια τελευταία επίθεση και στη συνέχεια χάθηκε για πάντα, όσο ξαφνικά μπήκε στις ζωές μας. Πλέον, οι χρήστες του διαδικτύου δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και να τερματίσουν νέες προκλήσεις, συγκεντρώνοντας υπογραφές για το περιβάλλον, την παγκόσμια ειρήνη και μια τηλεόραση που δεν κλείνει μόνη της όταν μένει για πολλή ώρα ανενεργή.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.