Μότο Χριστός
Partly cloudy
6°C
 

Στην Πιονγιάνγκ διαμένει από τις αρχές Ιουνίου ο Νότης Σφακιανάκης

notis_sfakianakisΣε κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας της Βορείου Κορέας, Πιονγιάνγκ διαμένει πλέον ο Νότης Σφακιανάκης, έχοντας καταφέρει προς το παρόν να διαφύγει της προσοχής του καθεστώτος, που δεν επιτρέπει την παραμονή ξένων χωρίς άδεια.

Ο λαϊκός τραγουδιστής είχε μεταβεί εκεί στις αρχές Ιουνίου ως επίσημος προσκεκλημένος του Κιμ Γιονγκ Ουν, με σκοπό να εμφανιστεί σε στρατιωτική εορτή που μεταδιδόταν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση. Ενώ όμως η άδειά του προέβλεπε παραμονή μόλις τριών ημερών, ο Ν. Σφακιανάκης δεν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο της επιστροφής όταν έπρεπε.

Οι αρχές ξεκίνησαν αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του, στη συνέχεια όμως τις διέκοψαν για να εστιάσουν την προσοχή τους στην ετήσια γιορτή σκοποβολής μπαλονιών, που διεξάγεται το προσεχές σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ερμηνευτής έχει θέσει σε λειτουργία το σχέδιό του για τη δημιουργία πυρήνων υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των οπαδών του βορειοκορεατικού καθεστώτος. Συνεργάτης του, μεταφέρει τα λόγια που του εξομολογήθηκε προτού αναχωρήσει από το«Ελ. Βενιζέλος»: «Μου έχουν κλέψει ένα κομμάτι της πατρίδας μου και τριγύρω όλοι κοιτάνε τη λυκοφιλιά και σφυρίζουν αμέριμνοι. Πρέπει να πολεμήσουμε με όλα τα μέσα. Πάω στη Βόρεια Κορέα.»

Το σχέδιο προχωρά υπό άκρα μυστικότητα, ενώ τα προβλήματα στην επικοινωνία που ήταν αναμενόμενο ότι θα προκύψουν (σ.σ. καθώς ο Νότης Σφακιανάκης δεν μιλά αγγλικά) σιγά-σιγά ξεπερνιούνται. Πηγές μάλιστα αναφέρουν πως ο καλλιτέχνης έχει ήδη στρατολογήσει την πρώτη Κορεάτισσα μέλος της Χρυσής Αυγής, μια 55χρονη ιδιοκτήτρια καθαριστηρίου στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.

Το «Κουλούρι» θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην υπόθεση και θα επανέλθει σε περίπτωση που η δράση του Ν. Σφακιανάκη αποδειχθεί καθοριστική για τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας.