Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
14°C
 

Χιλιάδες άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί για ακόμη μια χρονιά, επειδή δεν φόρεσαν «μαρτάκι»

martΤραγικός ήταν για ακόμη μια χρονιά ο απολογισμός της πρώτης ημέρας του Μάρτη, αφού σε ολόκληρο τον πλανήτη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί λόγω της άρνησής τους να φορέσουν τον χαρακτηριστικό «Μάρτη» στο χέρι τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται κοντά στο ένα εκατομμύριο, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, εξαιτίας και της ηλιοφάνειας που επικράτησε σε αρκετά σημεία της Γης. Από τις πρώτες ώρες του νέου μήνα, οι μαρτυρίες για ανθρώπους που τυλίγοντας στις φλόγες διαρκώς πολλαπλασιάζοντας, με τις αρχές να κάνουν έκκληση προς όλους να προμηθευτούν και να φορέσουν άμεσα το χαρακτηριστικό βραχιολάκι με τις ερυθρόλευκες ρίγες.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, ο επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρότεινε ήδη στο Υπουργείο Υγείας να προμηθευτεί τουλάχιστον 15 εκατομμύρια βραχιολάκια, ενώ ο αριθμός των συμπατριωτών μας που κάηκαν ζωντανοί δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αν και είναι σίγουρα τουλάχιστον πενταψήφιος.

«Κάθε χρόνο τα ίδια. Λες και τα μαρτάκια τα φτιάχνουμε για πλάκα ή για στιλ. Πόσοι ακόμα θα χαθούν; Φορέστε Μάρτη πριν να είναι αργά», ήταν το μήνυμα του κυρίου Ξανθού, ενώ ήδη, σε κεντρικά σημεία της χώρας έχουν στηθεί ειδικά περίπτερα τα οποία θα εφοδιάζουν τους πολίτες με «μαρτάκια».

Για οτιδήποτε νεότερο, μείνετε συντονισμένοι με το «Κουλούρι».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.