Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Εντυπωσιασμένοι με τα επεισόδια στη Βαρκελώνη οι Έλληνες αστυνομικοί, άλλες ταχύτητες και ρυθμός στην αστυνομική βία στο εξωτερικό

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα βρίσκεται η Καταλονία, με χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας να κατεβαίνουν στους δρόμους εκφράζοντας την αγανάκτησή τους.

Ήδη από την πρώτη μέρα των διαδηλώσεων οι αστυνομικοί έδειξαν το σκληρό τους πρόσωπο, μην διστάζοντας να επιτεθούν, να χτυπήσουν με γκλοπ και να προχωρήσουν σε εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών. Τα παραπάνω επεισόδια μεταδίδονται σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους Έλληνες αστυνομικούς να παρακολουθούν εντυπωσιασμένοι.

«Ο ρυθμός με τον οποίο δέρνουν οι Ισπανοί συνάδελφοι είναι καταιγιστικός. Συνεχόμενες επιθέσεις με τρομερή ταχύτητα και σπάνια ποιότητα. Φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται για τον εξοπλισμό τους, αγοράζοντας τα καλύτερα γκλοπ και όπλα εκεί έξω», σχολίασε εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., συμπληρώνοντας:

«Δυστυχώς, είμαστε χρόνια πίσω στην Ελλάδα, αφού οι καλύτεροι αστυνομικοί βγαίνουν να εργαστούν σε ξένα σώματα, ενώ τα λεφτά  είναι ελάχιστα και οι υποδομές κακές. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ισπανία από την τηλεόραση και ζηλεύουμε, μιλάμε για κάτι παραπάνω από απλό ξύλο».

Τέλος, διαψεύδονται οι πληροφορίες πως τα δικαιώματα των επεισοδίων εξαγοράστηκαν από συνδρομητική πλατφόρμα για να μεταδίδονται συνεχώς στην Ελλάδα.