Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Σε συγγενείς του στο Τσεπέλοβο φαίνεται πως φυγαδεύτηκε ο δολοφόνος του ιεραπόστολου John Allen Chau

Σε περιπέτεια διεθνούς διπλωματίας φαίνεται πως μπαίνει η χώρα μας, σε μια περίπτωση που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί από την εποχή που ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν απήχθη από την ελληνική πρεσβεία της Κένυα.

Πρόκειται για φυγά που κατηγορείται για τη δολοφονία του 26χρονου χριστιανού ιεραπόστολου John Allen Chau και αναζητείται τόσο από τις αρχές της Ινδίας όσο και από αυτές των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις ενδείξεις ο αναφερόμενος βρίσκεται στη χώρα μας.

Οι ειδικοί του FBI που έχουν αναλάβει την υπόθεση εντοπισμού του «μακελάρη των νήσων Ανταμάν» έχουν αποφανθεί πως ο φυγάς βρίσκεται σχεδόν σίγουρα σε συγγενικό σπίτι στην Ελλάδα, με τις έρευνες να έχουν ήδη αρχίσει στα πυκνά τροπικά δάση της Ηπείρου. Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, καθώς ενώ μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν πως οι δύο φυλές ήταν άσχετες και ζούσαν από τη νεολιθική εποχή σε πλήρη απομόνωση, φαίνεται πως υπάρχουν συνδέσεις αλλά και τρόποι επικοινωνίας μεταξύ τους. Από νομικής άποψης, η Ελλάδα ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να επιχειρήσει κανείς στην περιοχή του Τσεπέλοβου, καθώς η περιοχή βρίσκεται υπό καθεστώς αποκλεισμού για την προστασία της απομονωμένης φυλής που ζει εκεί.

Η υπόθεση είναι εν εξελίξει, αλλά οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής λένε πως το FBI παρακολούθησε με δορυφορικές εικόνες τη φυγή του αναζητούμενου για να καταλήξει στην σημερινή τοποθεσία του. Συγχωριανός του, ο οποίος φαίνεται πως είναι και ο αρχηγός της φυλής, τον έβαλε σε ένα γιγάντιο καρυδότσουφλο, και μετά από προσευχές, μια θυσία, και ένα ομαδικό όργιο τον έστειλε στα ανοιχτά με το σωστό φάλτσο ώστε να διασχίσει τον Ινδικό ωκεανό, να κάνει το γύρο της Αφρικής, να εισέλθει στη Μεσόγειο και την Αδριατική και μέσα από ρυάκια να φτάσει στα ορεινά Ιωάννινα.

Όπως πάντα, το «Κουλούρι» παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για νεότερα.