Πάει κι αυτό
Clear sky
22°C
 

Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, οι αγοραστές θα πρέπει να ορκιστούν ότι δεν θα δολοφονήσουν παιδάκια

Σοκάρει το νέο περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στις ΗΠΑ όπου ένας 18χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 19 παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών και δύο ενήλικες πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Μετά το νέο μακελειό, η συζήτηση για την οπλοκατοχή επέστρεψε στο προσκήνιο, με γερουσιαστές και τον ίδιο τον πρόεδρο Μπάιντεν να τοποθετούνται δημόσια. Μάλιστα, φαίνεται πως δρομολογείται άμεση αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την αγορά όπλου ώστε να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Έτσι, στο εξής, όποιος επιθυμεί να αγοράσει όπλο, σε οποιαδήποτε πολιτεία των ΗΠΑ, θα πρέπει να ορκιστεί ότι δεν σκοπεύει να δολοφονήσει με αυτό παιδιά. Προς το παρόν, δεν προβλέπεται ανάλογος όρκος και για ενήλικες, με το ενδεχόμενο αυτό να μένει ανοιχτό αν επαναληφθούν αρκετές δολοφονίες στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, απομακρύνεται για την ώρα το σενάριο που ήθελε τους αγοραστές όπλων να υπογράφουν ειδική αίτηση που τους απαγορεύει να δολοφονούν, με γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων να τονίζουν ότι «δεν έχουμε δικτατορία».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.