Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
11°C
 

Με έχουν βοηθήσει Χρυσαυγίτες να περάσω το δρόμο πολλές φορές, είναι καλά παιδιά

Ξαφνικά, γίναμε όλοι δικαστές και δικηγόροι, και αμφισβητούν τις προθέσεις μου, επειδή πρότεινα όλοι οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής εκτός του Ρουπακιά, να έχουν ποινές ανασταλτικού χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

Συγγνώμη, είμαστε άνθρωποι ή κτήνη; Τα παιδιά έχουν τόσα χρόνια να σκοτώσουν άνθρωπο, μπορεί να παραμένουν ναζί και εγκληματική οργάνωση, αλλά έμαθαν να καταπιέζουν τα αισθήματά και τα ένστικά τους και ξεσπάνε μόνο καμιά φορά για να προπηλακίσουν ή να εξυβρίσουν, όπως κάνουμε άλλωστε και όλοι μας.

Θα μιλήσω για τη δική μου εμπειρία. Α, τα παιδιά είναι καλά. Με έχουν βοηθήσει πολλάκις να περάσω το δρόμο, έχουν κουβαλήσει τα ψώνια μου, έχουν βάψει το σπίτι μου και έχουν βοηθήσει να λυθεί ένα προβληματάκι που είχα με ένα σπίτι στο κέντρο που είχε γεμίσει πρόσφυγες.

Παρεξηγημένα είναι τα παιδιά και τα πολεμάνε επειδή λένε αλήθειες. Δεν θα επηρεαστώ από το λαϊκό αίσθημα, αυτή είναι η δουλειά μου άλλωστε, κάπως πρέπει να περάσω κι εγώ απέναντι. Τόσα χρόνια χωρίς φόνο είναι κατόρθωμα εδώ που τα λέμε.

Αν κυνηγάμε και τα καλά παιδιά, χαθήκαμε.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.