Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

Όλα αυτά για το χρόνο και το σύμπαν τα είχε πει πρώτος ο Απόστολος Παύλος

ag_glikeria_galatsi1-1Με απογοήτευση αλλά απόλυτη κατανόηση, βλέπω ότι τα λεγόμενά μου για τον Στίβενκ Χόκινγκ προκάλεσαν αντιδράσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον μακαρίτη αστροφυσικό τυχαίο. Ήταν ευφυής και μορφωμένος, δεν αντιλέγω. Αλλά ήταν ασεβής και σε τελική ανάλυση, εδώ που τα λέμε, δεν είπε και τίποτα καινούριο. Είναι γνωστό άλλωστε πως όλα αυτά που δίδαξε και έγραψε, τα είχε πει εδώ και αιώνες ο Απόστολος Παύλος.

Στις επιστολές του προς Κορινθίους, στις ομιλίες του αλλά και στις προσευχές του, ο δάσκαλος του Ιησού ανέλυσε τη δημιουργία του σύμπαντος από τον Παντοκράτορα Θεό. Όλες αυτές τις θεωρίες, τις πήρε ο Χόκινγκ και τις έκλεψε, αφαιρώντας βολικότατα την παρουσία του Θεού.

Δεν πειράζει, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Τι νομίζετε ότι έλεγε ο Μωυσής 40 χρόνια στους συνοδοιπόρους του; Τους ανέλυσε τη θεωρία της σχετικότητας, αιώνες πριν τον Αϊνστάιν. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε με την επιστήμη, απλά να ξέρουν πως ό,τι ανακαλύπτουν, θα το έχουμε βρει πρώτοι εμείς και θα προσθέτουμε τον Θεό.

Αληθώς ο Κύριος.