Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Σας παρακαλώ, θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα

maxresdefaultΈχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από τότε που τελείωσε το Μουντιάλ και πολύ φοβάμαι ότι με έχουν ξεχάσει εντελώς στην ΕΡΤ.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, διαπίστωσα με τρόμο ότι δεν υπήρχε κάποιο εισιτήριο στο όνομά μου, τα λεφτά μου έχουν τελειώσει και κανένας δεν σηκώνει το τηλέφωνο. Φοβάμαι και δεν ξέρω τι να κάνω, τις τελευταίες ημέρες κοιμάμαι στην κόκκινη πλατεία και δεν έχω καν μια κάμερα μαζί για να τη χρησιμοποιήσω για φόντο και να βγω να τα πω.

Με αντιμετωπίζουν σαν φάντασμα, κάθε βράδυ η αστυνομία έρχεται να με συλλάβει επειδή λένε ότι είμαι άστεγος. Όταν τους λέω ότι είμαι δημοσιογράφος με ρωτάνε λεπτομέρειες αγώνων και δεν ξέρω τι να τους πω, αφού η αλήθεια είναι ότι δεν είδα κανένα παιχνίδι, ενώ και όλοι οι φίλοι μου οι οπαδοί των άλλων χωρών έφυγαν.

Το πρωί με αφήνουν ελεύθερο, περιφέρομαι λίγο στην πόλη και το βράδυ με ξαναπιάνουν και τρώω και ξύλο επειδή λέει δεν κοιτάω την κάμερα όταν με φωτογραφίζουν. Δεν αντέχω άλλο, τις προάλλες μου έστειλαν ένα ανώνυμο μήνυμα να πάω κατευθείαν στο Κατάρ και να περιμένω να αρχίσει το επόμενο Μουντιάλ.

Αν με διαβάζει κάποιος, ας κάνει κάτι. Από τη Μόσχα για το «Κουλούρι», Ιωσήφ Νικολάου.