Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
23°C
 

Την υιοθεσία εκατομμυρίων παιδιών από την Κίνα συμφώνησε με τον πρόεδρο Τζινπίνγκ ο Αντώνης Σαμαράς

DF3455F39E439C3E842BE79913D06581Μπορεί το χθεσινό γεύμα του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κίνας και τον Κάρολο Παπούλια στη Ρόδο να μην είχε επίσημο χαρακτήρα, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη σύναψη μια σημαντικής συμφωνίας με τη χώρα της άπω Ανατολής.

Ο κ. Σαμαράς είχε συναντήσει πρόσφατα και τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, με τον οποίο είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, το οποίο αφορούσε αμέτρητες επενδύσεις ασιατικών κεφαλαίων στην Ελλάδα καθώς και την πώληση δημόσιας ιδιοκτησίας στην Κίνα. Μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός ένιωσε ότι «αδίκησε» τον Κινέζο ομόλογό του, καθώς η Κίνα θα προσέφερε στη χώρα μας πολλά, δίχως να λάβει κάποια ιδιαίτερη βοήθεια από τη χώρα μας ως αντάλλαγμα. Έτσι, όταν πληροφορήθηκε για την άφιξη του προέδρου της Κίνας στην Ρόδο, ο Καλαματιανός πολιτικός προετοίμασε σε συνεργασία με το επιτελείο του ένα καλά μελετημένο σχέδιο με την κωδική ονομασία «Πελαργός», το οποίο και παρουσίασε στο περιθώριο του γεύματος.

Όπως είναι γνωστό, λόγω του μεγάλου προβλήματος υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζει η χώρα της Κίνας, κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει στον κόσμο μόνο ένα παιδί. Τα υπόλοιπα παιδιά κάθε οικογένειας δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και εκπαίδευση της χώρας με αποτέλεσμα οι οικογένειες με δυο παιδιά και πάνω να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε στον Σιν Τζινπίνγκ, η Ελλάδα να υιοθετεί όλα τα παιδιά τα οποία περισσεύουν. Με αυτόν τρόπο, η Κίνα θα λύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, ενώ παράλληλα η χώρα μας θα αντιμετωπίσει αυτό της υπογεννητικότητας, αποκτώντας ταυτόχρονα φτηνό εργατικό δυναμικό, με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και διάθεση για δουλειά. «Σιν τον προηγούμενο μήνα σας ρίξαμε. Δεχόμαστε να παίρνουμε τα παιδιά σας για να σας ξεπληρώσουμε» είπε στον Κινέζο πρόεδρο ο πρωθυπουργός, με τον Τζινπίνγκ να αποδέχεται την πρόταση με ικανοποίηση.

«Η ανάπτυξη συνεχίζει να έρχεται με γοργούς ρυθμούς. Η Ελλάδα χρειάζεται νέα παιδιά για να καλύψουν τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται διαρκώς. Το σχέδιο "Πελαργός" φέρνει παιδιά στις ελληνικές οικογένειες και βοηθά ταυτόχρονα το αδελφό κράτος της Κίνας. Καλωσορίζουμε τα παιδιά της Κίνας σαν να είναι δικά μας», τόνισε λακωνικά ο κ. Σαμαράς στο περιθώριο της συμφωνίας. Η υιοθεσία των μικρών παιδιών από την Κίνα θα ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους και κάθε οικογένεια θα μπορεί να υιοθετήσει μέχρι και δυο Κινεζάκια, ηλικίας μέχρι και 5 ετών. Τέλος, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η χώρα μας ζήτησε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πινγκ-πονγκ για το 2028.