Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
22°C
 

Στη δημοσιότητα το μυστικό σχέδιο Ομπάμα να εισέλθει στην Καισαριανή με τούνελ που ξεκινά από το Χίλτον

Το φως της δημοσιότητας είδε μυστικό σχέδιο του επιτελείου του απελθόντα Αμερικανού προέδρου Μπ. Ομπάμα, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδίαζε να εισχωρήσει κρυφά στον δήμο Καισιαριανής μέσα από τούνελ που ξεκινά από το υπόγειο του ξενοδοχείου Χίλτον.

Ο κ. Ομπάμα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής κρίθηκε ανεπιθύμητος στην περιοχή εξαιτίας της «αμερικανοκίνητης Χούντας» αλλά και των σημερινών «επικίνδυνων παιχνιδιών των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σχεδιασμών που ξεδιπλώνονται στην περιοχή». Όπως αναφέρουν σύμβουλοί του όμως, δεν ήταν δυνατό να αφήσει μια τέτοια απόφαση να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία του να επισκεφθεί το γήπεδο μπάσκετ της Νήαρ Ηστ, της πρώτης ελληνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης που είχε στις τάξεις της Αμερικανό παίκτη.

Με τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών, ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέπτυξε λεπτομερώς το σχέδιό του, το οποίο θα έμπαινε σε εφαρμογή μετά το τέλος του δείπνου προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ της Τρίτης. Εκεί ο πρόεδρος Ομπάμα με κάποια πρόφαση θα έβγαινε στον κήπο, θα πήδαγε τον φράκτη και θα κατευθυνόταν με τα πόδια στο Χίλτον, από όπου θα έμπαινε στο τούνελ που ξεκινά από τον χώρο της υπόγειας αποθήκης με προορισμό την παραδοσιακή ταβέρνα «Το Κουτούκι του Καλλίνικου» που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στο δημαρχείο Καισαριανής.

Όπως έχει γίνει πλέον γνωστό, το εν λόγω τούνελ είχε κατασκευαστεί μετά από εντολή του Κ. Καραμανλή το 2008, την εποχή που είχαν διαρρεύσει τα σχέδια δολοφονίας του από μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών. Παρόλα αυτά, τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για αυτόν τον σκοπό.

Το σχέδιο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έγινε γνωστό όταν υπάλληλος της πρεσβείας ξέχασε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έναν κατάλογο του «Καλλίνικου» μαζί με έγγραφα σχετικά με το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Ομπάμα, με την υποσημείωση «τέλος λαγουμιού» και το «ψητό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου» κυκλωμένο με μαύρο μαρκαδόρο.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα «επικίνδυνα παιχνίδια της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας για τον λαό μας και τους λαούς της γειτονιάς μας» και καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του αμερικανού Προέδρου που διοργανώνει την Τρίτη το ΠΑΜΕ.