Ενθάδαι κοίτε
Partly sunny
14°C
 

Στις κόκκινες γραμμές κυβέρνησης και υπερτυχερού κολλάει η εκταμίευση των εκατομμυρίων του Τζόκερ

tzokerΕξαιρετική συνέπεια λόγων και έργων φαίνεται να επιδεικνύει η κυβέρνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς η πάγια θέση της σχετικά με τις κόκκινες γραμμές βρίσκει εφαρμογή και σε ό,τι αφορά την εκταμίευση του ποσού που κέρδισε ο υπερτυχερός της κλήρωσης του Τζόκερ την περασμένη Κυριακή.

Παράλληλα, τις δικές του κόκκινες γραμμές φαίνεται πως θέτει και ο μεγάλος νικητής, με αποτέλεσμα η είσπραξη του ποσού των 9,5 εκατομμυρίων από την πλευρά του να μοιάζει με γρίφο για δυνατούς λύτες. Όλα ξεκίνησαν λίγη μόλις ώρα μετά την κλήρωση η οποία ανέδειξε το τυχερό δελτίο. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε στο γραφείο του τον «εκλεκτό» της κληρωτίδας και τον υποδέχτηκε μαζί με τους Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στο υπουργείο, η εγχώρια «τρόικα» παρουσίασε στον αγαπημένο της θεάς Τύχης τις κόκκινες γραμμές και τα προαπαιτούμενα με τα οποία θα έπρεπε αυτός να εναρμονιστεί ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει ολόκληρο το ποσό. Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού», ανάμεσα στα αιτήματα της κυβέρνησης ήταν ο υπερτυχερός να εξακολουθήσει να διαμένει στην Κυψέλη, ακολουθώντας το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα, να πληρώσει όλα του τα νέα αποκτήματα με πιστωτική κάρτα, να εξοφλήσει τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καθώς και να προχωρήσει σε σημαντική δωρεά προς την εφημερίδα Αυγή και τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Από την δική του μεριά, ο μεγάλος νικητής έθεσε ως απαράβατο όρο το ποσό να είναι εξ ολοκλήρου αφορολόγητο, ενώ παράλληλα απαίτησε όλα τα χαρτονομίσματα να είναι υπογεγραμμένα από τον Δημήτρη Στρατούλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Κουλουριού», οι τέσσερις άνδρες δεν έχουν εγκαταλείψει δευτερόλεπτο το κτίριο του υπουργείου, με τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις να περιγράφονται ως «επίπονες» και διεξοδικές. Ο Γ. Βαρουφάκης, σε ένα μικρό διάλειμμα των διαπραγματεύσεων, αρκέστηκε να δηλώσει πως «η κυβέρνηση αποδεικνύει πως διατηρεί σκληρή γραμμή και όταν πρόκειται να δεχτεί αλλά και όταν πρόκειται να προσφέρει χρήματα» συμπληρώνοντας πως με βάση τις πιθανότητες μέχρι τον Σεπτέμβρη ο μεγάλος τυχερός θα έχει ξεκινήσει να λαμβάνει σε δόσεις το υπέρογκο ποσό.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής τις σκληρές διαπραγματεύσεις και θα σας ενημερώσει άμεσα για οτιδήποτε νεότερο.