2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
7°C
 

Μέσω μαθηματικών γρίφων στο Facebook θα γίνεται πλέον η τηλεκατάρτιση των επιστημόνων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες οι Έλληνες επιστήμονες τις εξελίξεις σχετικά με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης αλλά και τις αποζημιώσεις που θα λάμβαναν από την παρακολούθηση των προγραμμάτων αυτών.

Συγκεκριμένα, η έκταση που πήραν την προηγούμενη εβδομάδα τα τυπογραφικά λάθη που βρέθηκαν σε ερωτήσεις, οδήγησαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και αναζήτηση άλλων λύσεων. Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πηγές του «Κουλουριού», κοντινός συνεργάτης του Γιάννη Βρούτση και φανατικός φίλος των, δημοφιλών πλέον, μαθηματικών γρίφων που έχουν κατακλύσει το Facebook, πρότεινε στον υπουργό την ένταξη τέτοιων γρίφων στα προγράμματα τηλεκατάρτισης και μάλιστα με πληθώρα επιβραβεύσεων για τους συμμετέχοντες.

Με βάση, μάλιστα, το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας για τους γρίφους αυτούς, φαίνεται πως ο αρμόδιος υπουργός εξετάζει την πρόταση πολύ σοβαρά. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η πρόταση προβλέπει τον ορισμό γρίφων διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, από απλούς που λύνονται σε δευτερόλεπτα μέχρι και κάποιους που απαιτούν ως και χρήση μεγεθυντικού φακού και κρύβουν παγίδες. Ο συμμετέχων θα καλείται να βρει λύση σε όσους περισσότερους γρίφους μπορεί, συγκεντρώνοντας βαθμούς για τις σωστές απαντήσεις αλλά και χάνοντας για τις λάθος, και η βαθμολογία του θα αναρτάται σε ειδικό πίνακα κατάταξης, όπου οι πιο δυνατοί λύτες θα φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις και θα μπορούν να καυχιούνται σε άλλους για το κατόρθωμά τους.

Για κάθε επίπεδο δυσκολίας που θα ολοκληρώνει, ο συμμετέχων θα κερδίζει πόντους και επιπλέον ζωές στα αγαπημένα του παιχνίδια του Facebook, ενώ οι καλύτεροι εκ των επιστημόνων θα αμείβονται με ηλεκτρονικά κουπόνια σε υπηρεσίες delivery, εκπτώσεις σε σταυρόλεξα και sudoku για να εξασκούνται, αλλά και προτεραιότητα σε κουρεία και κομμωτήρια όταν αρθεί ο περιορισμός κυκλοφορίας.

Μάλιστα ο όλος διαγωνισμός αποκτά έξτρα γόητρο, μιας και τα ονόματα των τριών πρώτων θα ανακοινώνονται καθημερινά από τον επιδημολόγο κύριο Τσιόδρα στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας, αμέσως μετά την ενότητα των νέων κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως πάντα, το «Κουλούρι» θα βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων και θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.