2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
6°C
 

Έρευνα: 9/10 οδοντίατροι αναγκάζουν τους βοηθούς τους να τους αποκαλούν «γιατρέ»

Μεγάλη έρευνα του Υπουργείου Εργασίας αποκαλύπτει πως 9 στους 10 οδιντίατρους αναγκάζουν τους βοηθούς τους να τους αποκαλούν «γιατρέ».

Η έρευνα για την αντεργατική αυτή συμπεριφορά ξεκίνησε μετά από καταγγελίες του ΠΑΜΕ και άλλων συνδικάτων για καταχρηστικές συμπεριφορές ορισμένων οδοντιάτρων.

Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών, εδράζονται σε δύο άξονες: Πρώτον, την αυθαιρεσία των οδοντιάτρων που έχουν το θράσος να ζητούν από τρίτους να τους αποκαλούν με το δεύτερο συνθετικό του επαγγέλματός τους μόνο, και δεύτερον, τους βοηθούς που σαν να πάσχουν από σύνδρομο της Στοκχόλμης όντως πιστεύουν πως τα αφεντικά τους είναι γιατροί και τους αποκαλούν έτσι αυτοβούλως.

Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στην ΕΡΤ, θα εκδοθεί από μέρα σε μέρα υπουργική απόφαση, στην οποία θα ενσωματώνονται κυρώσεις για τους  εργοδότες-οδοντίατρους που παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά.

Το θέμα έχει πάρει μάλιστα τόσο μεγάλες διαστάσεις, που τοποθετήθηκε ακόμα και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης λέγοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές είναι σαν ένας Αστυνομικός να αισθάνεται και να αναγκάζει άλλους να τον φωνάζουν Νομικό, σαν οι Ευβοείς να μας αναγκάζουν να τους αποκαλούμε νησιώτες».

Τα 4 ΙΕΚ της χώρας που διατηρουν αναγνωρισμένες σχολές οδοντιατρικής/αιαθητικής νυχιών/καλλωπισμού αλόγων, δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια και ερωτηθέντα από το «Κουλούρι» αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις ειδήσεις αυτές.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.