Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Clear
31°C
 

«Galaxy Selfie», η νέα συσκευή της Samsung που θα διαθέτει μόνο κάμερα πρόσοψης

wtf-internet-selfiesΤα σχέδια της να λανσάρει ένα κινητό τηλέφωνο ειδικά σχεδιασμένο για τη λήψη φωτογραφιών τύπου «selfie» ανακοίνωσε η Samsung. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της εταιρείας, η συσκευή αυτή θα ονομάζεται Galaxy Selfie και θα είναι εφοδιασμένη μόνο με κάμερα στο μπροστινό της μέρος, η οποία θα είναι έτοιμη να τραβήξει φωτογραφία ακόμα και όταν η οθόνη του κινητού είναι σβηστή. Μάλιστα, στη μέση της οθόνης και σε σημείο βολικό για τον αντίχειρα θα βρίσκεται ένα μεγάλο κουμπί ειδικά για το σκοπό αυτό, προκειμένου να διευκολύνεται ο χρήστης στην αυτοφωτογράφισή του.

«Οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων έχουν σταματήσει πλέον να βγάζουν φωτογραφία κάτι άλλο πέραν του εαυτού τους», δήλωσε μιλώντας στο «Κουλούρι» εκπρόσωπος του κορεάτικου κολοσσού. «Από τα selfies του Ομπάμα μέχρι το Snapchat, έχει γίνει σαφές πως η πίσω κάμερα του κινητού είναι πια παντελώς άχρηστη. Επίσης, οι απαιτήσεις από ένα καλό selfie έχουν αυξηθεί ραγδαία», εξήγησε. «Ο κόσμος θέλει να τραβάει την έκφραση του προσώπου του όταν κάνει ποδήλατο, όταν κάνει μπάντζι τζάμπινγκ, ψαροντούφεκο, ελεύθερη πτώση, σαφάρι, όταν κοιμάται, όταν ξυπνάει, όταν πλένει τα δόντια του και πάει λέγοντας. Στη Samsung καταλάβαμε ότι πρέπει η συσκευή να διευκολύνει τον χρήστη να πετύχει τους στόχους του», κατέληξε.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως το κινητό θα συνοδεύεται από ένα ειδικό λογισμικό το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμιστεί έτσι ώστε να φωτογραφίζει αυτόματα τον χρήστη ανά σταθερά χρονικά διαστήματα και να δημοσιεύει όλα τα «selfies» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία είναι εγγεγραμμένος. Το Galaxy Selfie αναμένεται στα ράφια των καταστημάτων από τις αρχές του επόμενου μήνα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Κουλουριού» οι παραγγελίες έχουν ήδη αγγίξει επταψήφια νούμερα.

Τέλος, η επίσημη παρουσίαση της νέας συσκευής αναμένεται να λάβει χώρα στην έκθεση τεχνολογίας του Ντουμπάι την επόμενη εβδομάδα, με κεντρικά πρόσωπα τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάιλι Σάιρους και αρκετούς Έλληνες χρήστες του instagram.