Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Καθημερινά θα προσφέρει Θεία Κοινωνία η Εκκλησία μέχρι την εξάλειψη του κοροναϊού

Ένα αποφασιστικό βήμα για την εξάλειψη του κοροναϊού κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος, αφού αποφάσισε εκτάκτως χθες να υπερβεί τον εαυτό της και να προσφέρει στο ποίμνιο Θεία Κοινωνία καθημερινά, και όχι μόνο Κυριακές και σε γιορτές Αγίων.

Επιπροσθέτως, οι Εκκλησίες θα παραμένουν ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να μπορούν να συναθροίζονται ασφαλώς εκεί οι πιστοί, και να μην αναγκάζονται να συγχρωτίζονται σε κλειστούς χώρους όπως σινεμά, θέατρα, βιβλιοθήκες όπου ελλοχεύει κίνδυνος μόλυνσης από τον λεγόμενο ιό του Γουχάν.

«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος του λεγόμενου Κοροναϊού και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί την μη μεταφοράν ασθενειών μέσω σκευών του θεοσύστατου μυστήριου της Θείας Ευχαριστείας. Δια να θωρακίσωμεν μάλισταν την υγείαν των πιστών, εκτάκτως θα προσφέρομεν Θεία Κοινωνία καθημερινώς μέχρις εξαλείψεως του ιού από την Ελληνικήν επικράτειαν». Τα παραπάνω αναφέρονται σε Δελτίο Τύπου για τις συνεδριάσεις της ΔΙΣ.

Σε ευχαριστήρια επιστολή προς τους πατέρες της Εκκλησίας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, χαιρετίζει την απόφασή τους αυτή εκ μέρους της κυβέρνησης και έύχεται όλοι οι Κοροναϊοί του κόσμου να δούνε τα έσχατά τους όπως φυσικά το σπουδαιότερο μυστήριο της Ορθοδοξίας αποτελεί πρόγευση των εσχάτων, της Βασιλείας του Θεού.