Άλλα είχαμε συμφωνήσει
Partly sunny
28°C
 

Καινοτόμα εφαρμογή υπόσχεται ότι δεν θα ξαναχρειαστεί να βάλετε πλυντήριο

Η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος έχει διεισδύσει αποφασιστικά σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας, προσφέροντάς μας ανέσεις και ευκολίες που λίγα χρόνια πριν δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε!

Μια καινοτόμα εφαρμογή υπόσχεται λοιπόν να βοηθήσει όσους δεν θέλουν ποτέ ξανά να βάλουν πλυντήριο ρούχων ή πιάτων.

Η εφαρμογή που μπορεί να «κατεβάσει» ο καθένας στο κινητό του λέγεται Super και είναι τόσο εθιστική που άπαξ και αρχίσει κανείς να την χρησιμοποιεί, δεν θα ξεκολλήσει τα μάτια του από την οθόνη του κινητού του για τουλάχιστον 16 μέρες. Έτσι ανώδυνα και χωρίς πολλή σκέψη, οι βαρετές δουλειές όπως αυτές του σπιτιού «εξαφανίζονται». Ακόμα σημαντικότερα, μαζί με αυτές «εξαφανίζεται» ως δια μαγείας και το άγχος που νιώθει κανείς για δουλειές που έχουν μείνει πίσω.

Η φυσικός και δημιουργός της εφαρμογής, δρ Eliza Whilloughby, δήλωσε σχετικά πως: «Η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας είναι η νέα τάση για την απασχόληση του εγκεφάλου μας, εμείς καταφέραμε να το κάνουμε καλύτερα από όλους». Η εταιρεία πίσω από την καινοτόμα αυτή εφαρμογή υπόσχεται πως θα ακολουθήσουν παραλλαγές της πολύ επιτυχημένης εφαρμογής για πολλαπλές χρήσεις, όπως για παράδειγμα για μητέρες που δεν θέλουν πια να ταΐζουν τα παιδιά τους, μαθητές που δεν θέλουν ποτέ ξανά να κάνουν τα μαθήματά τους, ή για όσους δεν θέλουν πια να βγάζουν πια βόλτα το σκύλο τους.

Επιφυλάξεις διατυπώνονται, ωστόσο, σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει στον χρήστη η νέα εφαρμογή κατά τη χρήση της, καθώς έχουν παρατηρηθεί αφυδατώσεις καθώς και μεμονωμένα περιστατικά όπου οι χρήστες ξεχνούσαν τη «δουλειά» του να πηγαίνει κανείς τουαλέτα. Κι αν ο Αϊνστάιν εξέφραζε επιφυλάξεις για το ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή μας και έτρεμε τη στιγμή που η τεχνολογία θα αντικαθιστούσε την ανθρώπινη επικοινωνία, πολλοί είναι αυτοί που χωρίς ενδοιασμούς απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογικής ανάπτυξης.