Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
6°C
 

87% προστασία από τον κορονοϊό προσφέρει το μαρτάκι, επιστήμονες επιβεβαιώνουν

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη ημέρα του Μαρτίου και χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν  σπεύσει να φορέσουν το μαρτάκι τους, ώστε να αποφύγουν να καούν ζωντανοί.

Ωστόσο, έπειτα από έρευνες του Πανεπιστημίου της Κάτω Αχαγιάς σε ανθρώπους οι οποίοι φόρεσαν και πέρσι το μαρτάκι τους, αποδείχθηκε πως το συγκεκριμένο ερυθρόλευκο βραχιόλι προσφέρει 87% προστασία από τον κοροναϊό, με τους επιστήμονες να προτρέπουν τους πολίτες να φορέσουν όσα περισσότερα μαρτάκια χωράνε στα άκρα τους, ειδικά αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τους λόγους, αλλά η αποτελεσματικότητα είναι δεδομένη. Ίσως τα μαρτάκια καίνε τον ιό, ίσως απλά ο ιός αποφεύγει όσους τα φοράνε, όπως κάνουμε όλοι μας, πάντως αποτελούν ασπίδα εφάμιλλη του εμβολίου», σχολίαζε πριν από λίγο στο «Κουλούρι» γνωστός επιδημιολόγος.

Πλέον, αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη στην ενημέρωση της Παρασκευής, με την προτροπή προς τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους να τυλιχτούν σαν μούμιες με τις κλωστές αυτές, να θεωρείται δεδομένη.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.