Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Λαπαβίτσα στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας

Κρύο, πολύ θυελλώδεις Βοριάδες και τοπικές λαπαβίτσες αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα Πέμπτη, συννεφιά με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Λαπαβίτσα θα σημειωθεί στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Από το απόγευμα, λαπαβίτσα και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι Άνεμοι θα πνέουν Β 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο 9 και από το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στη Δ. Ελλάδα έως 11 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά έως 8 με 10 βαθμούς και στο Αιγαίο έως 13 με 15 βαθμούς. Την Παρασκευή βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα Α και Ν με λαπαβίτσα στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο Άνεμοι Β 6 με 8 μποφόρ την Πέμπτη στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Το Σάββατο τοπικές βροχές ή λαπαβίτσα θα σημειωθούν στα Α. Ηπειρωτικά, το Αιγαίο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, παροδική λαπαβίτσα στα ορεινά και ημιορεινά Ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα συνεχιστούν και την Κυριακή. Οι Βοριάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο την Κυριακή.