Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
6°C
 

Με τον αγκώνα θα προσπαθούν να συνεφέρουν θύματα πνιγμού οι ναυαγοσώστες στις παραλίες, λόγω του φόβου για κορονοϊό

Ανοίγουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα πλέον οι χώροι, όπου θα μπορέσουν να βρεθούν οι πολίτες που θα επιλέξουν που θα επιλέξουν να κάνουν το μπάνιο τους.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η πραγματικότητα στις παραλίες αυτές θα είναι όπως την έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, αφού ο κοροναϊός παραμονεύει και μας αναγκάζει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας.

Έτσι, θα πρέπει όλοι να κρατάμε την απαιτούμενη κοινωνική απόσταση των δύο μέτρων, ενώ χρειάζεται να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Ταυτόχρονα, οι ναυαγοσώστες, αν και θα βρίσκονται κανονικά στα πόστα τους, θα αποφεύγουν να δίνουν το φιλί της ζωής σε περίπτωση πνιγμού κάποιου λουόμενοι, αφού η τεχνητή αναπνοή εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού.

Συνεπώς, οι ναυαγοσώστες θα πλησιάζουν τους λουόμενους που κινδυνεύουν στο 1,5 μέτρο και θα τους πετάνε σκοινί για να τους βγάλουν στην στεριά, όπου εκεί θα τους χτυπάνε επανειλημμένα στον αγκώνα, μιας και ο μοναδικός τρόπος επαφής που επιτρέπεται.

«Δεν θα είναι εύκολο, αλλά εδώ που τα λέμε, αν επιλέγεις να πας σε οργανωμένη παραλία, ειδικά την εποχή μιας πανδημίας, ε δεν σου αξίζει και κάτι παραπάνω», σχολίασε χαρακτηριστικά έμπειρος ναυαγοσώστης πλαζ των νοτίων προαστίων.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.