2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Sunny
15°C
 

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν όλοι όσοι μασκαρεύτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο

Πολύ βαρύ ήταν το τίμημα για όσους αψήφησαν τις εντολές των ειδικών και επέλεξαν να μασκαρευτούν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, βγαίνοντας στους δρόμους και τα μαγαζιά για να ξεφαντώσουν, παρά τις απαγορεύσεις διεξαγωγής καρναβαλιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, όλοι ανεξαιρέτως όσοι ντύθηκαν με αποκριάτικες στολές και εξετάστηκαν για τον κορωναϊό βρέθηκαν θετικοί σε αυτόν, με τους φόβους για πανδημία να είναι πλέον έντονοι. «Νομίζατε ότι αστειευόμασταν, ότι λέγαμε για συλλήψεις και μέτρα κατά των καρναβαλιών για πλάκα», σχολίασε έξαλλος διακεκριμμένος επιδημιολόγος, για να συνεχίσει:

«Ο ιός φωλιάζει μέσα στις στολές και τις μάσκες και βρήκε την ευκαιρία να εξαπλωθεί. Ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνε. Λυπάμαι, αλλά όσοι ντύθηκαν είναι άξιοι της μοίρας τους και τώρα πήραν στο λαιμό τους και τους υπόλοιπους».

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των νοσούντων, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ διαψεύδεται προς το παρόν η πληροφορία πως η συχνή πλύση με ταραμοσαλάτα είναι ικανή να εξουδετερώσει τον κοροναϊό.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες συνιστούν ψυχραιμία και προειδοποιούν τους πολίτες να μην αψηφήσουν ξανά τις εντολές τους για το καλό της ανθρωπότητας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.