Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Mostly clear
9°C
 

Αποκάλυψη: 8 στα 10 ζευγάρια με κοινό προφίλ στο Facebook μοιράζονται την οδοντόβουρτσά τους

Πολλά ήταν τα αναπάντεχα ευρήματα της ετήσιας έρευνας του Facebook για τους χρήστες του, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα. Η φετινή έρευνα επικεντρώθηκε σε συνήθειες και συμπεριφορές που έχουν οι χρήστες στην πραγματική ζωή, με τα ευρήματα πολλές φορές να σοκάρουν.

O αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας αφιέρωσε ειδικό κεφάλαιο για τα ζευγάρια που διατηρούν κοινό λογαριασμό στο Facebook, και τις διαφορές που εμφανίζουν σε σχέση με τα άλλα ζευγάρια που επιλέγουν «αυτόνομη πορεία» στο κοινωνικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, τα ζευγάρια αυτά είναι χιλιάδες φορές πιο πιθανό να μοιράζονται μια οδοντόβουρτσα στο σπίτι καθώς 8 στα 10 τέτοια ζευγάρια το κάνουν. Ερωτηθέντες για το λόγο, συνήθως απαντούν πως αυτό είναι σημάδι εμπιστοσύνης, πως γενικά δεν υπάρχει «δικό σου» και «δικό μου», ή πως είναι ένας τρόπος να μειώσουν τα έξοδά τους.

Σχετικά με τα ζευγάρια αυτά, επιπλέον βρέθηκε πως κοιτάνε ο ένας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του άλλου κατά μέσο όρο μια φορά το εξάμηνο «αφού δεν έχουν να κρύψουν κάτι» ο ένας από τον άλλον. Στις υποσημειώσεις του κεφαλαίου σημειώθηκε πως ένα εβδομήντα τοις εκατό των ζευγαριών αυτών χωρίζουν μέσα σε 2 χρόνια από τη δημιουργία του κοινού προφίλ, ένα είκοσι τοις εκατό αφιερώνει τη ζωή του στο να δημιουργεί ασφαλείς συνθήκες για τη σχέση του, και το υπόλοιπο δέκα τοις εκατό ζει για τη στιγμή που θα ζηλέψουν ο ένας τον άλλον και θα τσακωθούν.

Στα αποτελέσματα που ξάφνιασαν ακόμα και τους ειδικούς του Facebook αξίζει να αναφέρουμε πως οι Έλληνες χρήστες είναι 200 φορές πιο πιθανό να δηλώνουν πως  μένουν στο Sao Tome And Principe από τους κατοίκους του μικρού νησιωτικού αφρικανικού έθνους.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.