Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

28χρονος ανακάλυψε πώς μπαίνει η άνω τελεία στο πληκτρολόγιο εις μνήμην του Μίκη Θεοδωράκη

Ένα απροσδόκητο εύρημα με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη επιφύλασσε η χθεσινή μέρα για τον 28χρονο Στέφανο, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο οποίος θέλησε να τιμήσει τον κορυφαίο συνθέτη και ακατάβλητο αγωνιστή με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή» έγραψε αρχικά ο 28χρονος στο πληκτρολόγιo του ωστόσο πάνω που ήταν έτοιμος να πατήσει «Δημοσίευση», θυμήθηκε ξαφνικά την καθηγήτριά του της Λογοτεχνίας στη Γ' Γυμνασίου. «Πήραμε τη ζωή μας - άνω τελεία - λάθος! Κι αλλάξαμε ζωή», έτσι είναι το σωστό, την έκανε εικόνα να λέει στην τάξη.

Εκείνη τη στιγμή ο Στέφανος, που πρόσφατα έπιασε δουλειά σε εταιρεία αυτοματισμού στην Πέτρου Ράλλη, έσβησε αμέσως τη λανθασμένη αρχική γραφή του στίχου, τηλεφώνησε στην εργασία του για να ενημερώσει πως είναι άρρωστος και άρχισε να ψάχνει πώς πληκτρολογείται η άνω τελεία.

«Θέλησα με τον τρόπο μου να τιμήσω τη μνήμη του τεράστιου Μίκη· δεν μου φάνηκε δίκαιο για έναν τόσο σημαντικό καλλιτέχνη να γράφουν λάθος τους στίχους των τραγουδιών του», εξομολογήθηκε ο 28χρονος στη φίλη του 4 ώρες αργότερα, αφότου είχε καταφέρει επιτέλους, με ένα συνδυασμό πλήκτρων και αριθμών, να αποτυπώσει την άνω τελεία στο κείμενο.

Η ανάρτηση με το σωστό σημείο στίξης τελικά κατάφερε να αποσπάσει έναν ικανοποιητικό αριθμό likes ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο άλλου χρήστη που να επιβραβεύει την ορθή γραφή, γεγονός που προκάλεσε μια ελαφρά απογοήτευση στον Στέφανο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.