Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Κρεμασμένος στην καμπίνα του πλοίου βρέθηκε 32χρονος που δεν άντεξε άλλο το bullying των παρκαδόρων

ploio-gkarazΔιαστάσεις μάστιγας φαίνεται πως έχει πάρει το φαινόμενο του ακραίου bullying από τους παρκαδόρους των πλοίων που μεταφέρουν τους επιβάτες στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς.

Τελευταίο θύμα στον μακρύ κατάλογο του θλιβερού αυτού σημείου του καιρού μας, ένας 32χρονος, ο οποίος δεν κατάφερε να διαχειριστεί τον ψυχολογικό πόλεμο του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα να δώσει τέλος στη ζωή του μερικές ώρες αργότερα, επιλέγοντας να απαγχονιστεί στην καμπίνα του καραβιού.

Ο άνδρας, επέστρεφε στον Πειραιά από νησί των Κυκλάδων, όντας ήδη σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, έπειτα από τις σκληρές κουβέντες τις οποίες άκουσε στο ταξίδι του πηγαιμού μερικές ημέρες νωρίτερα. Όπως μαρτυρούν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες, οι παρκαδόροι δεν δίστασαν να επιτεθούν στον επιβάτη με σκληρές κουβέντες και φωνές, οι οποίες ανάγκασαν τον άνδρα να ξεσπάσει σε κλάματα μόλις κατάφερε να παρκάρει το όχημά του στο γκαράζ του πλοίου.

Οι ακόμα πιο έντονες φωνές που ακολούθησαν στη διαδρομή προς τον Πειραιά, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον 32χρονο να επιλέγει να δώσει τέλος στη ζωή του, αφήνοντας ένα λακωνικό σημείωμα το οποίο ανέφερε «Δεν αντέχω άλλο, το πήρα όλο αριστερά και μετά έκοψα δεξιά. Μόνο αυτόν κοίταζα αλλά δεν σταμάτησε να με μαλώνει. Φτάνει».

Ο άνδρας, έρχεται να προσθέσει το όνομά του στην μακριά λίστα των θυμάτων του bullying από τους παρκαδόρους των πλοίων, το οποίο αφήνει έντονα τα σημάδια του στους παραθεριστές, κάθε καλοκαίρι. Ήδη μάλιστα, αναζητούνται μέτρα ώστε οι υπάλληλοι να μαλακώσουν τη συμπεριφορά τους, αφού δεν έλειψαν οι αναφορές ακόμα και για παρκαδόρους που αναζήτησαν τους επιβάτες στα σαλόνια και τα καταστρώματα, βρίζοντάς τους και βάζοντας τα κεφάλια τους στις τουαλέτες.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί το θέμα, ενώ επικοινώνησε με έναν εκ των υπαλλήλων, ο οποίος σχολίασε με ψυχραιμία πως «αν με εμπιστευόταν και με κοιτούσε, τίποτα απ' αυτά δεν θα είχε συμβεί».