Ήλιος και τσίπουρο
Mostly cloudy
20°C
 

35χρονη που κοιμάται με μάσκα ύπνου κατάφερε να κλείσει τα μάτια της από μόνη της

Woman-sleeping-with-eye-maskΜια πολύ σημαντική ημέρα ξημέρωσε για την Ιουλία Κ., η οποία για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία κατόρθωσε να κλείσει τα μάτια της δίχως τη βοήθεια μάσκας ύπνου, ή επικαλυμμάτων που χρησιμοποιούν οι πειρατές.

Η 35χρονη, δεν μπορούσε να κοιμηθεί δίχως την πολύτιμη για εκείνη μάσκα, αφού τη στιγμή που ξάπλωνε αδυνατούσε να βρει τον τρόπο να κλείσει τα μάτια της, κοιτώντας για ώρες το ταβάνι του δωματίου τους. Το γεγονός αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα η γυναίκα να νυστάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίχως και πάλι να βρίσκει τη μέθοδο να κλείσει από μόνη της τα μάτια της ώστε να κερδίσει μερικά λεπτά ύπνου.

Η ζωή της Ιουλίας όμως άλλαξε, όταν σε αυτή μπήκε η μάσκα ύπνου. Από το πρώτο βράδυ χρήσης της, η γυναίκα κατάφερε να κοιμηθεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, χρησιμοποιώντας την πλέον ακόμη και για να κλείσει το μάτι σε έναν άνδρα που της άρεσε σε κάποιο μπαρ. Το τελευταίο διάστημα όμως, και με την ψυχολογία στα ύψη, η 35χρονη παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια κλεισίματος των ματιών, με κεντρικούς ομιλητές τους Μιχάλη Ρακιντζή και Χριστόφορο Παπακαλιάτη, με αποτέλεσμα να είναι πλέον σε θέση να κλείνει τα μάτια της για αρκετά δευτερόλεπτα δίχως το παραμικρό βοήθημα.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα ξανακοιμηθώ χωρίς τη μάσκα. Ίσως μόνο αν έβγαζα τα μάτια μου, κάτι που όταν ήμουν νεότερη το είχα σκεφτεί. Πλέον νιώθω δυνατή, είμαι βέβαια ότι σύντομα θα κλείνω εντελώς μόνη μου τα μάτια μου για πολλές ώρες. Ήδη βελτιώνομαι και σύντομα θα το κάνω χωρίς σκέψη», εξομολογείται η Ιουλία φορώντας στιγμιαία ένα επικάλυμμα πειρατή στο δεξί μάτι και χαμογελώντας όλο νόημα.

Πλέον, η επιστημονική κοινότητα δηλώνει αισιόδοξη πως πολύ σύντομα όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να κλείνουν μόνοι τους τα μάτια τους, με τις μοναδικές αντιδράσεις να προέρχονται από εταιρείες κατασκευής μασκών ύπνου.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.