2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
16°C
 

Έτοιμοι να πουν στον 7χρονο γιο τους ότι δεν υπάρχει Θεός αισθάνονται νεαροί γονείς

Αποφασισμένοι πως οι συνθήκες έχουν πια ωριμάσει, ώστε ο μικρός Αριστείδης να μάθει την αλήθεια για την ύπαρξη του Θεού, αισθάνονται οι γονείς του, Δημήτρης και Σίλια.

Το νεαρό ζευγάρι, μεγάλωσε παραδοσιακά το παιδί της, με ιστορίες για τον δημιουργό του σύμπαντος, τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους, γιορτάζοντας κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τις λοιπές εορτές της θρησκείας του χριστιανισμού.

Ωστόσο, τώρα που ο γιος τους έφτασε τα 7 του χρόνια, θεωρούν πως ήρθε η ώρα να πάψει να πιστεύει σε παραμύθια. «Ήρθε η ώρα να μάθει την αλήθεια. Δεν γίνεται σε μια τόσο μεγάλη ηλικία να θεωρεί φυσιολογικά τον Παράδεισο, την Κόλαση, την Ανάσταση και όλα όσα αναγράφονται στη Βίβλο, πρέπει από τώρα να αποκτήσει λογική σκέψη και να προσγειωθεί», σχολιάζει ο πατέρας του Αριστείδη και συνεχίζει:

«Καλύτερα να το μάθει από μας, παρά να το ακούσει στο σχολείο και να στεναχωρηθεί». Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα του Πανεπιστημίου του Ροβανιέμι, σύμφωνα με την οποία ενώ το 89% των ανθρώπων πάνω από τα 13 δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη, εντούτοις δεν παύουν να πιστεύουν στο Θεό, με τους επιστήμονες να αναζητούν ακόμη τα αιτία αυτού του παράδοξου φαινομένου.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.