Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Mostly cloudy
12°C
 

Σάλος με διαδηλώσεις υπαλλήλων που απαιτούν παγομηχανές για να φτιάχνουν Nespresso φρέντο στο γραφείο

ΚΗΦΙΣΙΑ - Αναστάτωση κι εκνευρισμός επικρατούν στις διαδικτυακές συζητήσεις ανάμεσα στους υπαλλήλους γνωστής εταιρείας της περιοχής.

Η εταιρεία ανακοίνωσε  πρόσφατα πως από την πρώτη του Ιουνίου η εργασία θα σταματήσει να γίνεται διαδικτυακά και κάλεσε το προσωπικό να επιστρέψει στον χώρο εργασίας. Ωστόσο ο λόγος για την αναστάτωση δεν είναι αυτός, άλλωστε οι εργαζόμενοι ανυπομονούν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις διαδικτυακές πλατφόρμες που τους αποξενώνουν εκτοπίζοντας την ανθρώπινη επαφή στον χώρο των άσσων και των μηδενικών. Η πραγματική αιτία για την αναστάτωση είναι οτι η κουζίνα της εταιρείας δε διαθέτει παγομηχανή.

Ίσως εκ πρώτης όψεως μια «απλή» παγομηχανή να μη μοιάζει σοβαρός λόγος εκνευρισμού και διαμάχης ανάμεσα σε διοίκηση και υπαλλήλους, ωστόσο από πίσω κρύβεται η βαθειά αγάπη του ανθρώπου για τον καφέ. Η εποχή της τηλεεργασίας συνέπεσε της εποχής κατά την οποία κυκλοφόρησε η νέα σειρά Barista Creations της Nespresso για κρύο καφέ, και γρήγορα έγινε ανάρπαστη στους υπαλλήλους της εταιρείας οι οποίοι έσπευσαν να προμηθευτούν τις κάψουλες και να γεμίσουν τις καταψύξεις τους παγοκύστες.

«Κάποτε υπήρχε χώρος στην κατάψυξη για φασολάκια, αρακά, κοτόπουλο και σάλτσα μανιταριών», σχολίασε γράφοντας στο Slack του «Κουλουριού» ο Αργύρης Μ., στέλεχος της επιχείρησης. «Πλέον έχει μόνο παγάκια, παγάκια παντού, παγάκια για να είμαι σίγουρος οτι μπορώ ανα πάσα στιγμή να πιω τον φρέντο Nespresso μουΑνυπομονώ για τη στιγμή που θα μαζευτούμε σπίτι με τους φίλους μου και θα πίνουμε φρέντο Nespresso, έχω φτιάξει ωραία κατάσταση στο μπαλκόνι μου, αγόρασα κι ένα ωραίο σκάκι κι αν είμαι μόνος μου λύνω sudoku. Ας μη συζητήσουμε καλύτερα για το πόσο πιο παραγωγικός έχω γίνει στη δουλειά μου», εξήγησε.

Ήταν λοιπόν εντελώς αναμενόμενο πως οι άνθρωποι της εταιρείας θα ήθελαν να μεταφέρουν την αγαπημένη τους αυτή συνήθεια και στο γραφείο. «Αποφασίσαμε ο καθένας με τη σειρά του να φέρνει πάγο από βενζινάδικο καθώς έρχεται στο γραφείο», ανέφερε ο Αργύρης. «Αυτό θα μας πάει μέχρι τον Ιούλιο σίγουρα. Μετά ελπίζω να αγοράσουν μια καλή παγομηχανή. Νομίζω μόλις δοκιμάσει και ο CEO η αγορά θα δρομολογηθεί», κατέληξε γεμάτος ελπίδα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.