Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
13°C
 

Ειδικό σώμα μοσχογαλών που ανιχνεύει τον κοροναϊό θα υποδέχεται πλέον τους τουρίστες στα αεροδρόμια

Καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τις καθιερωμένες πια ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας,  από τα 43 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, αποφάσισε να ιδρύσει ειδικό σώμα ανιχνευτών μοσχογαλών, το οποίο και θα υποδέχεται τους τουρίστες στα αεροδρόμια της χώρας.

Κατά τον έλεγχο που τους γίνεται, οι μοσχογαλές θα μυρίζουν τους επισκέπτες, προσπαθώντας να ανιχνεύσουν αν είναι προσβεβλημένοι από τον κορονοϊό, κάτι που επιβεβαιώνεται αν τα συμπαθή ζώα επιχειρούν να γλείψουν τους τουρίστες.

Είναι άλλωστε επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι μοσχογαλές μπορούν να μυρίσουν τον κορονοϊό από χιλιόμετρα μακριά, κουνώντας χαρακτηριστικά τις ουρίτσες τους όταν έρθουν σε επαφή με στέλεχος του ιού. Το «Κουλούρι» θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.