Και πάλι καλά να λέτε
Sunny
34°C
 

Τη σωστή ώρα δείχνει για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο το ρολόι αυτοκινήτου 32χρονου

Μυστήριο καλύπτει την αυτόματη επιδιόρθωση της ώρας στο ρολόι του αυτοκινήτου του  Σπύρου Κ., το οποίο είχε μείνει μια ώρα πίσω στα τέλη του περασμένου Μάρτη.

Το όχημα τύπου Fiat Punto, ανήκει στον 32χρονο εδώ και 10 μήνες, αφού το αγόρασε μεταχειρισμένο απ' τον πρώτο του ξάδερφο, Σπύρο Κ., σε αρκετά καλή κατάσταση. «Τον εμπιστεύομαι τον Σπύρο, παρ' όλα αυτά, για να μην γίνει καμία παρεξήγηση, πήγαμε μαζί σε συνεργείο για να τσεκάρουν το Fiatάκι του. Όλα ήταν άψογα, είναι ψείρας ο ξάδερφος, το είχε στην πένα», θυμάται ο άνδρας και συνεχίζει:

«Κάναμε την μεταβίβαση αρχές Μάρτη και πράγματι το αμάξι πήγαινε τέλεια, δεν είχα κανένα θέμα. Μέχρι που μια μέρα, Κυριακή θυμάμαι ήταν, ξαφνικά το ρολόι κόλλησε κι έμεινε μια ώρα πίσω. Δεν το πήγα όμως για φτιάξιμο, ούτε είπα κάτι στον Σπύρο, απλά είχα στο νου μου να προσθέτω πάντα μια ώρα, από ένα σημείο και μετά το έκανα και μηχανικά»

Όλα αυτά άλλαξαν όμως, όταν χθες το πρωί ο 32χρονος μπήκε στο αμάξι του και έκπληκτος διαπίστωσε πως η βλάβη είχε αποκατασταθεί. «Έλειπα για τριήμερο και τη Δευτέρα το πρωί μπήκα στο αυτοκίνητο. Αρχικά πάγωσα, αφού βλέποντας την ώρα και προσθέτοντας ακόμη μια, διαπίστωσα ότι έχω αργήσει. Σκέφτηκα πως θα αποκοιμήθηκα, όμως όταν είδα την ώρα στο κινητό αντιλήφθηκα τι είχε συμβεί. Το ρολόι είχε φτιάξει από μόνο του. Προφανώς κάτι θα είχε κολλήσει και ξελάσκαρε. Καλά που δεν το είπα στον ξάδερφο», περιγράφει ο Σπύρος.

Πάντως, η περίπτωση του Σπύρου δεν είναι η μοναδική, αφού χιλιάδες είναι οι μαρτυρίες για ρολόγια αυτοκινήτων τα οποία δείχνουν και πάλι την σωστή ώρα, έχοντας μάλιστα όλα χαλάσει αρχικά στα τέλη του Μάρτη, κάτι που έχει κινητοποιήσει την επιστημονική κοινότητα.

Το «Κουλούρι» ερευνά την σπάνια αυτή υπόθεση και θα σας ενημερώσει πρώτους για οτιδήποτε νεότερο.