Έχει πάρα πολύ χιόνι
Partly cloudy
3°C
 

Τηλεθεατής στην Καλλιθέα σπεύδει να αγοράσει 15 κιλά αλάτι ενόψει του χιονιά

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση αλατιού για τον 45χρονο Λεωνίδα Κ., τακτικό τηλεθεατή δελτίων ειδήσεων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, ο οποίος τις τελευταίες έξι ώρες διέσχισε σχεδόν όλη την Αττική προκειμένου να προετοιμαστεί για τον επικείμενο χιονιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Λεωνίδας επέστρεψε νικητής πριν λίγα λεπτά στο σπίτι του στην Καλλιθέα, κουβαλώντας μαζί του 3 σακιά χοντρό αλάτι των πέντε κιλών το καθένα, ένα μεταλλικό φτυάρι, 6 πακέτα μακαρόνια, 1 κούτα τσιγάρα, χαρτί υγείας και διαφόρων ειδών κονσέρβες. «Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, ας χιονίσει όσο θέλει» ανακοίνωσε θριαμβευτικά στη σύζυγό του μόλις πέρασε την πόρτα.

Σε ερώτηση της συζύγου του εάν είναι όντως απαραίτητο τόσο αλάτι, ο Λεωνίδας κούνησε το κεφάλι και απάντησε πως «η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε επίπεδα κάτω από το μηδέν και αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις και ολικός παγετός ανά περιοχές».

Ο 45χρονος σχεδιάζει να ρίξει τουλάχιστον τα 10 από τα 15 κιλά αλατιού στους υαλοκαθαριστήρες, στους καθρέφτες και στις ρόδες του αυτοκινήτου του, το οποίο στον προηγούμενο χιονιά είχε πιάσει λίγο πάγο στην οροφή και το παρμπρίζ. Τα υπόλοιπα πέντε κιλά προορίζονται για τους πάτους των παπουτσιών του ίδιου και της γυναίκας του και για τα σκαλιά στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Το «Κουλούρι» θα παρακολουθεί τις εξελίξεις καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και θα επανέλθει με έκτακτο ρεπορτάζ εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.