Ενθάδαι κοίτε
Partly sunny
17°C
 

Σε «Υάκινθος» θα μετονομαστεί το κύμα κακοκαιρίας «Ορέστης» μόλις φτάσει στην Κηφισιά

Ραγδαίες αναμένονται οι μεταπτώσεις των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ώρες, αφού το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ορέστης» αναμένεται να φέρει μαζί του ακραία φαινόμενα και θεαματική πτώση του υδράργυρου.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε συνεργασία με τους αρμόδιους δήμους, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να αλλάξει ονομασία μόλις εισέλθει στα όρια της Κηφισιάς, όπου και πλέον θα αποκαλείται «Υάκινθος».

«Το Ορέστης είναι πια ένα πολύ λαϊκό όνομα και τέτοια ονόματα έχουν απαγορευθεί στο δήμο μας από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Για να δεχτούμε το κύμα κακοκαιρίας, θα πρέπει να επιλέξει κάτι πιο δημοφιλές και μοδάτο, όπως Υάκινθος, Μάξιμος, Έβαν ή και Εμάνουελ. Τότε ναι, οι σταγόνες της βροχής είναι ευπρόσδεκτες στα μαγαζιά και τα σπίτια μας», σχολίασε χαρακτηριστικά μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Πλέον, απομένει να δούμε μέχρι ποιο σημείο θα αποκαλείται «Υάκινθος», αφού οι κάτοικοι της Θήβας, έχουν ζητήσει την εκ νέου μετονομασία του σε «Αρίστος», «Μπάμπης» ή έστω «Κώστας».