Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

22χρονος επιστρέφει από τριήμερο στο Λονδίνο, απογοητεύεται που οι φίλοι του δεν τον αποκαλούν «Λονδρέζο»

souvlaki-exteriorΙδιαίτερα απογοητευμένος και στεναχωρημένος αισθάνεται τις τελευταίες ώρες ο Αριστείδης Α., ο οποίος επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής έπειτα από ένα τριήμερο στο Λονδίνο.

Ο 22χρονος, συνάντησε την επόμενη μέρα την παρέα του στο μπαρ που συχνάζουν, αποχωρώντας ωστόσο μέσα στα νεύρα και την θλίψη, αφού κανείς εξ αυτών δεν τον αποκάλεσε «Λονδρέζο». «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτό. Αφού είναι γνωστό πως όταν κάποιος επιστρέφει από μια πόλη ή χώρα στην οποία ταξίδεψε, τον υποδεχόμαστε λέγοντας 'που σαι Λονδρέζε' ή κάτι αντίστοιχο, ανάλογα με την πόλη που ήταν. Εγώ δεν το αξίζω αυτό; Το περίμενα πώς και πώς», εξομολογείται μιλώντας στο «Κουλούρι» ο νεαρός.

Πάντως, έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Φλώρινας, τα αποτελέσματα της οποίας μόλις ανακοινώθηκαν, έδειξε πως μερικές μέρες σε μία ξένη χώρα, δεν είναι αρκετές για να μπορεί κάποιος να ονομαστεί «Λονδρέζος, Βερολινέζος, Αμερικανάκι ή Γιαπωνεζάκι», με τον επικεφαλής της έρευνας να σημειώνει πως «για την ακρίβεια, ακόμα και μήνες ή χρόνια παραμονής, δεν δικαιολογούν αυτό τον χαρακτηρισμό, εκτός ίσως αν κάποιος πάρει την υπηκοότητα».

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υπόθεση και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.