Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Περήφανοι που δεν έχουν δεχθεί την παραμικρή καταπίεση στη ζωή τους δήλωσαν οι συμμετέχοντες στο Straight Pride

image_1528722464_54178442Την περηφάνια τους που δεν έχει χρειαστεί ποτέ να αισθανθούν καταπίεση και κοινωνική κατακραυγή από οπισθοδρομικούς συνανθρώπους τους, εκδήλωσαν για ακόμη μια χρονιά οι δεκάδες συμμετέχοντες στην παρέλαση του «Straight Pride», η οποία έλαβε χώρα στο περιθώριο του φετινού Athens Pride.

Οι λευκοί άνδρες που πήραν μέρος, δεν έκρυψαν δευτερόλεπτο τη χαρά και τον κομπασμό τους για το γεγονός πως ουδείς τους έχει αποκλείσει κοινωνικά, κακοποιήσει ψυχολογικά και σωματικά και μειώσει συναισθηματικά επειδή είναι λευκοί και ετερόφυλοι άνδρες, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να αισθάνονται περήφανοι.

«Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μην χρειάζεται να κρύβεις αυτό που αισθάνεσαι, να μην σε διώχνουν οι γονείς σου από το σπίτι και να μην κάνουν αισχρά αστεία σε βάρος σου; Κι όμως, καταφέρνουμε και βγαίνουμε πιο δυνατοί απ' όλο αυτό, όντας και φέτος εδώ. Κανονικά, θα έπρεπε να κάνουμε παρέλαση κάθε μέρα», τόνισε ένας  εκ των διοργανωτών της παρέλασης μιλώντας στο «Κουλούρι».

Από την πλευρά μας, συγχαίρουμε τους συμμετέχοντες για τη δύναμή τους και αντλούμε έμπνευση από εκείνους.