Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
17°C
 

Λευκός 36χρονος ανέβασε μαύρο τετράγωνο στο Instagram

Σε μια τολμηρή κίνηση πολιτικής διαμαρτυρίας προχώρησε χθες το βράδυ ο 36χρονος Τηλέμαχος με τη σχετική ανάρτησή του στο Instagram, ακολουθώντας το παράδειγμα εκατομμυρίων άλλων ανά την υφήλιο.

Αν και αρχικά είχε κάποιες αμφιβολίες καθώς δεν συνηθίζει να παίρνει θέση σε τέτοια ζητήματα, ο Τηλέμαχος τελικά «πόσταρε» ένα κατάμαυρο τετράγωνο, αντιδρώντας συμβολικά στον ρατσισμό και την αστυνομική βία που προκάλεσε τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Αργότερα, μιλώντας στο «Κουλούρι» ο 36χρονος δήλωσε ικανοποιημένος με την απόφασή του και εξέφρασε την ελπίδα το όλο θέμα να λυθεί σύντομα, έτσι ώστε και το feed του Instagram να επιστρέψει σε μια κανονικότητα.

«Μόνο εγώ είδα τουλάχιστον καμιά εικοσαριά μαύρα τετράγωνα, οπότε σκεφτείτε πόσα ανέβηκαν συνολικά σε όλον τον κόσμο. Αναμφίβολα πλέον θα ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο ρατσισμός θα υποχωρήσει, ενώ και οι αρχές θα λάβουν τα μέτρα τους» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση ο κόσμος μπορεί απλώς να συνεχίσει τα κάνει παρόμοια ποστ.

Τέλος, ο Τηλέμαχος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός πως στη χώρα μας δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τέτοια θέματα καθώς η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει δολοφονήσει ακόμα κάποιον με σκούρο δέρμα στη μέση του δρόμου.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.