Μότο Χριστός
Partly cloudy
6°C
 

Στα πρόθυρα κατάρρευσης 40χρονος που βρέθηκε για πρώτη φορά μακριά από τους γονείς του

when-you-re-the-real-40-year-old-virgin-largeΜια συγκλονιστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες, καθώς παρουσιάζει το δράμα ενός 40χρονου κατοίκου της πρωτεύουσας ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του μακριά από τους γονείς του για περισσότερες από 12 ώρες.

Ο άνδρας, ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει ολιγοήμερα σεμινάρια επαγγελματικής φύσεως, εμφανίστηκε προχθές το βράδυ σε άθλια ψυχολογική κατάσταση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας, ο Π.T. τους αποκάλυψε κλαίγοντας πως βρισκόταν για τέταρτη ημέρα στην πόλη και αισθανόταν πραγματικά αβοήθητος καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφευγε μακριά από την οικογένειά του. Όπως μας αποκάλυψε ο αστυνομικός, ο 40χρονος έτρεμε και φαινόταν αρκετά μπερδεμένος, γεγονός που ενδεχομένως μπορεί να εξηγήσει και το γεγονός ότι παρουσιάστηκε στο τμήμα φορώντας κάλτσες διαφορετικού χρώματος και τα ρούχα του έδειχναν σε χείριστη κατάσταση, ενώ απέπνεε μια έντονη μυρωδιά. Λίγες ώρες μετά και αφού είχε ανακτήσει μερικώς τις δυνάμεις του ύστερα από μια εξάωρη τηλεφωνική συνομιλία με τη μητέρα του, ο Π.Τ. έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο «Κουλούρι».

«Είναι αλήθεια ότι πρώτη φορά βρίσκομαι τόσο μακριά από το σπίτι. Τα φοιτητικά μου χρόνια τα πέρασα στην Αθήνα, όπου έκανα στη συνέχεια και τα δύο μεταπτυχιακά μου. Οι γονείς μου με στήριξαν, καθώς μου παρείχαν δικό μου αυτοκίνητο, αλλά και σπίτι ακριβώς πάνω από το δικό τους. Όμως τώρα τα έφερε έτσι η ζωή και χρειάστηκε να απομακρυνθώ. Ακούγεται απλό, αλλά τέσσερις μέρες τώρα τα’ χω εντελώς χαμένα. Τα σεντόνια μου είναι ξέστρωτα, τα παντελόνια μου βρώμικα και τσαλακωμένα και το δωμάτιο που μένω εντελώς αχούρι. Μου είχε δώσει η μαμά κάποια φαγητά να πάρω μαζί μου όμως χθες κάλεσα κόσμο και μου τα έφαγαν όλα. Τι θα κάνω τώρα, που δεν ξέρω να μαγειρεύω; Να παραγγείλω φαγητό απ' έξω χωρίς να ξέρω τι λάδι χρησιμοποιούν και την ποιότητα του κρέατος; Τι θα φορέσω για να βγω έξω και ποιός θα μου πει ποιο χρώμα δεν πάει με ποιο, εκτός από το μπλε με το μαύρο;» αναρωτιέται σαστισμένος ο 40χρονος, πριν ξεσπάσει εκ νέου σε κλάμματα.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με το αντίθετο φύλο, δήλωσε: «Μην κοιτάτε που είμαι καλό παιδί. Στις σχέσεις μου δε σηκώνω πολλά.  Το μόνο που κάνουν οι κοπέλες εκεί έξω είναι να θέλουν να σου επιβάλλουν τους όρους τους και να σε παρασύρουν να μετακομίσεις μαζί τους για να σε έχουν του χεριού τους και να σε απομακρύνουν από την μητέρα σου. Αν τολμήσεις δε, να αναφέρεις τη μητέρα σου κατευθείαν σε βγάζουν μαμάκια. Αλλά δε τους χαρίζομαι. Μάνα μόνο μία, παιδιά», καταλήγει.

Με τη δημοσιοποίηση της ιστορίας, πλήθος ανδρών και ιδιαίτερα συνομίληκων του 40χρονου, έσπευσε να του συμπαρασταθεί, σπεύδοντας να μοιραστούν μαζί του αντίστοιχες ιστορίες όπου η σκληρή μοίρα τους έφερε μακριά από την αγκαλιά της μητέρας τους.  Τέλος, όπως φαίνεται έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δημιουργηθεί σύλλογος που θα προστατεύει όλους τους παθόντες και θα τους βοηθά να προετοιμαστούν καλύτερα για τους κινδύνους που τους επιφυλάσσει η ζωή μακριά από την οικογενειακή «σκέπη», με την επωνυμία Σύλλογος Σαραντάρηδων Κατατρεγμένων «Ο Σωτήρας» (εν συντομία ΣΥ.Σ.ΚΑΤ.Ο.Σ).