Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
22°C
 

Έρευνα: πιο συχνά αλλάζουν εργασιακή στέγη όσοι κάνουν την ανάγκη τους στη δουλειά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης, σχετικά με τις εργασιακές συνήθειες των Ελλήνων.

Έτσι, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε ειδικό συνέδριο το οποίο έλαβε χώρα όπως κάθε χρόνο, στην λίμνη Τριχωνίδα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι τείνουν να αλλάζουν συχνά εργοδότες, παρουσιάζουν κάποια κοινά στοιχεία.

Σημαντικότερο εξ αυτών, το γεγονός πως επισκέπτονται συχνότερα τις τουαλέτες της δουλειάς, προκειμένου να αφοδεύσουν, αφού από όσους διατηρούν την παραπάνω συνήθεια, μόλις το 3% έχει μείνει στην ίδια εταιρεία για περισσότερους από 20 μήνες.

«Προφανώς, όσοι επιλέγουν να κάνουν την ανάγκη τους στη δουλειά, αισθάνονται μια μεγάλη οικειότητα με το χώρο, βλέπουν τον εργασιακό χώρο σαν το σπίτι τους. Κάτι που δημιουργεί μια αίσθηση ρουτίνας, από την οποία επιθυμούν να αποδράσουν», σχολίασε σχετικά ερευνητής του Πανεπιστημίου.

Η ίδια έρευνα, έδειξε πως εκτός από την αφόδευση, συχνά αλλάζουν δουλειά και όσοι κόβουν τα νύχια τους, ταΐζουν τις γάτες τους και αλλάζουν ρούχα στο γραφείο, ενώ το γεγονός πως την ίδια τάση διατηρούν και όσοι αφήνουν τα τάπερ τους στο ψυγείο για περισσότερους από μερικούς μήνες, είναι μάλλον τυχαίο.