Μούφανετ για πάντα <3
Mostly cloudy
19°C
 

Φωταγωγήθηκε η πλατεία Ηρώων Αμαρουσίου, έπειτα από την ένταξη του σκέιτμπορντ στα oλυμπιακά αθλήματα

Φωταγωγημένη όλη τη χθεσινή νύχτα υπήρξε η πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι Αττικής, ως φόρος τιμής στο άθλημα του σκέιτμπορντ που θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Το βράδυ της Δευτέρας, η Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε επίσημα πως το σκέιτμπορντ, μαζί με το σέρφινγκ και την αναρρίχηση, θα αποτελούν πλέον ολυμπιακά αθλήματα. Όπως ήταν αναμενόμενο, συγκίνηση και ενθουσιασμός πλημμύρισε τις τάξεις των απανταχού σκειτμπόρντερς ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, χρησιμοποιώντας κωδικό μετακίνησης 6, ξεχύθηκαν στους δρόμους για ένα εορταστικό «ράιντ» στην πόλη τους.

Κάποιοι όμως πήγαν ένα βήμα παραπέρα, όπως ο δήμος Αμαρουσίου που κράτησε εορταστικά φωταγωγημένη την πλατεία Ηρώων, σαν φόρο τιμής στο άθλημα που έχει αναδείξει το σημείο αυτό των αθηναϊκών προαστίων τις τελευταίες δεκαετίες. Οι τροχήλατοι θαμώνες της πλατείας δήλωσαν χαρούμενοι με την παρέμβαση.

Το παράδειγμα της πλατείας Ηρώων αναμένεται να ακολουθήσουν σήμερα και άλλα ιστορικά σημεία για σκέιτ ανά την επικράτεια, όπως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο παιδότοπος της Γλυφάδας, το Άλσος Βεΐκου, το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στη Θεσσαλονίκη, η πλατεία Παντάνασσας στην Πάτρα κ.α..


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.