Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Mostly cloudy
13°C
 

Τη δυνατότητα αρνητικών γκολ εξετάζει η Super League για το νέο πρωτάθλημα

14612fe9f9c09c1f5969a660d5688fe0Προβληματισμένη φαίνεται να είναι η διοίκηση της Super League με το θέαμα που παρέχουν οι αγωνιζόμενες ομάδες σε ακόμη ένα πρωτάθλημα, ιδίως μετά την χαμηλή, ποδοσφαιρικά, ποιότητα των πρόσφατων ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Με βάση τα παραπάνω, κύκλοι του συνεταιρισμού έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε αλλαγές οι οποίες ίσως τεθούν σε ισχύ ακόμα και άμεσα.

Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους κύκλους, θα εισαχθεί ο όρος του αρνητικού γκολ, ο οποίος θα είναι παρόμοιος με το κανονικό, ωστόσο θα προκύπτει από ιδιαίτερα μη θεαματικές ενέργειες ποδοσφαιριστών αλλά και ξεκαρδιστικά ή ασυνήθιστα λάθη. Ενδεικτικά, κάποιες από τις ιδέες είναι η πριμοδότηση κάποιου ποδοσφαιριστή με ως και τρία αρνητικά γκολ αν «βουτήξει» αρκετά θεαματικά για να πάρει πέναλτι ή αν κινηθεί εμφανώς λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, προκαλεί η επιρροή των αρνητικών γκολ στην έκβαση του αγώνα, καθώς πλέον, μια ομάδα μπορεί να κερδίσει αν τα αρνητικά της γκολ είναι περισσότερα των θετικών γκολ της αντιπάλου. Είναι σαφές πως μια τέτοια απόφαση θα αλλάξει τον τρόπο που παίζεται το άθλημα στην Ελλάδα, ο οποίος ωστόσο έτσι κι αλλιώς φαίνεται να μην έχει μεγάλη σχέση με το άθλημα αυτό καθαυτό, σκέψη που καθησυχάζει την διοίκηση της Super League.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του «Κουλουριού», ήδη οι μεγάλοι της λίγκας συγκροτούν ειδικά τμήματα που θα οργανώσουν στρατηγικά τις ομάδες ώστε αυτές να παίξουν το χειρότερο δυνατό ποδόσφαιρο, αν χρειαστεί, ενώ δε λείπουν κι αυτοί που κινούνται ήδη προς την πρόσληψη αρνητικών προπονητών για τη στελέχωση των ομάδων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας ζει ιστορικές στιγμές.

Σε κάθε περίπτωση, θετικά βλέπουν την κίνηση αυτή στον Ολυμπιακό, οι διοικούντες του οποίου έχουν αναθαρρήσει και, με τις νέες συνθήκες φαίνονται να είναι και πάλι φαβορί για το πρωτάθλημα, ενώ στον ΠΑΟΚ στηρίζουν πως «η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.