2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
6°C
 

Ζεϊμπέκικο θα χορέψουν οι παίκτες της εθνικής πριν το τζάμπολ ως απάντηση στη χάκα των Νεοζηλανδών

Η πολεμική χάκα, ο παραδοσιακός χορός των Μαορί που χορεύουν οι παίκτες της Νέας Ζηλανδίας πριν από κάθε αναμέτρηση, συζητιέται πολύ και κερδίζει την προσοχή αντιπάλων και κοινού.

Εκτιμάται μάλιστα ότι η πρακτική αυτή ανεβάζει το ηθικό των παικτών της χώρας και φοβίζει τους αντιπάλους, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να προβληματίζεται έντονα ενόψει της σημερινής μάχης της εθνικής μας ομάδας με τη Νέα Ζηλανδία.

Έτσι, πολεμώντας τη φωτιά με φωτιά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πράξει κάτι αντίστοιχο, χορεύοντας ζεϊμπέκικο πριν από το τζάμπολ, με μεγάλο μέρος της χθεσινής προπόνησης να αφιερώνεται στην εκμάθηση του χορού στους παίκτες μας. Όλοι μαζί, παρακολούθησαν πολλές ώρες με βίντεο του Δημήτρη Μητροπάνου και του Απόστολου Γκλέτσου, με τον αρχηγό Γιάννη Μπουρούση να σέρνει το χορό και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραμένει στο γήπεδο μέχρι αργά το βράδυ για να τελειοποιήσει την τεχνική του.

Προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνεται η φήμη πως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ανέλαβε να βαράει παλαμάκια για λογαριασμό των υπολοίπων, με το «Κουλούρι» να παρακολουθεί το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.