Ενθάδαι κοίτε
Partly sunny
17°C
 

Διετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο σε φίλαθλο που πήγε στο γήπεδο με τα σπόρια του καθαρισμένα

iliosporos-typou-amerikis-164-640Ακόμη μια «μαύρη» σελίδα πρόσθεσε στην ιστορία του το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς φιλάθλου κατά τη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής των ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Συγκεκριμένα, πιστός οπαδός τοπικής ομάδας, τα στοιχεία του οποίου δεν γίνεται να αποκαλυφθούν για ευνόητους λόγους, είχε το θράσος να εμφανιστεί στις εξέδρες του γηπέδου για να παρακολουθήσει την ποδοσφαιρική αναμέτρηση, φέροντας στις τσέπες του σακουλάκι με καθαρισμένα σποράκια, προερχόμενα από ηλιόσπορο.

Δίχως να γίνει αντιληπτό το πώς, ο άνδρας κατόρθωσε να περάσει τον αστυνομικό έλεγχο και πήρε τη θέση του στην κερκίδα. Εκεί, κατά τη διάρκεια του εικοστού λεπτού κι ενώ το σκορ ήταν πάντα στο 0-0, έβγαλε απ' το σακουλάκι τα καθαρισμένα σποράκια, τραβώντας όπως είναι φυσικό τα βλέμματα των υπολοίπων θεατών. Πολύ γρήγορα τα αίματα άναψαν, αφού η προκλητική συμπεριφορά  του εν λόγω φιλάθλου έφερε ένταση και γέννησε αντεγκλήσεις, αναγκάζοντας τους άνδρες της ασφάλειας να επέμβουν.

Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο άνδρας απομακρύνθηκε κακήν κακώς απ' το γήπεδο, ενώ του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα δύο χρόνια. Ταυτόχρονα, η ομάδα του άνδρα τιμωρήθηκε με τιμωρία έδρας για 5 παιχνίδια και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει πολύ χαμηλά, όμως πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην επιτρέψουμε ακόμη πιο ταπεινωτικές καταστάσεις να του βάλουν ταφόπλακα. Τόσα χρόνια έχουμε συνηθίσει τους φιλάθλους να καθαρίζουν τα σπόρια στις εξέδρες, στο διάλειμμα της ρίψης φωτοβολίδων και καπνογόνων. Αν ξεχάσουμε τις παραδόσεις μας, θα οδηγήσουμε το ποδόσφαιρο σε οριστικό θάνατο. Τι θα ακολουθήσει μετά, θα δούμε οπαδούς που χειροκροτούν τα γκολ των αντιπάλων. Αιδώς Αργείοι», τόνισε σε έξαλλη κατάσταση ο αθλητικός δικαστής, μιλώντας στο «Κουλούρι».

Όσο για τον ίδιο τον χούλιγκαν, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, αφήνοντας να εννοηθεί πως βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και δεν ήξερε τι έκανε.