Ιουλιανά
Clear sky
36°C
 

Σε ιστορικά χαμηλά οι πωλήσεις καπέλων σε ανθρώπους με φαλάκρα και κοτσίδα

ponytailΤην τραγική κατάσταση στην αγορά καπέλων από ανθρώπους που διαθέτουν φαλάκρα και κοτσίδα στη χώρα μας αποτυπώνει έρευνα των Financial Times, η οποία εξέτασε τα στατιστικά στοιχεία των πωλήσεων την τελευταία δεκαετία, πριν και μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Η μελέτη των στατιστικών στοιχείων αναδεικνύει μια κατάρρευση που δεν έχει προηγούμενο, καθώς αποδεικνύεται πως οι Έλληνες που πάσχουν από απώλεια μαλλιών και ταυτόχρονα επιλέγουν για χτένισμα την αλογοουρά έχουν σταματήσει εντελώς να αγοράζουν καπέλα, τραγιάσκες και λοιπά καλύμματα της κεφαλής.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις από το 2009 μέχρι και σήμερα έχουν υποστεί πτώση της τάξης του 300% και συνεχίζουν να συρρικνώνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Ενδεικτικό είναι πως το ποσοστό των πολιτών που διαθέτει έστω ένα καπέλο ενώ πάσχει από ανδρογεννητική αλωπεκία στο μπροστινό της κεφαλής και μακριά τριχοφυΐα στο πίσω μέρος, έχει υποχωρήσει κάτω από το 3% και θεωρείται πλέον αμελητέο.

Οι ρεπόρτερ της εφημερίδας μίλησαν με παράγοντες της αγοράς καταγράφοντας την απελπισία που επικρατεί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνδρες με φαλάκρα και κοτσίδα αποτελούσαν μέχρι πριν λίγα χρόνια το βασικότερο κοινό για τα καταστήματα καπέλων, μαζί με εκείνους που παίζουν ακορντεόν και όσους υποφέρουν από παθολογική φοβία για τα περιστέρια.

Ως αίτιο της δραστικής μείωσης του ενδιαφέροντος οι αρμόδιοι αναφέρουν το συνδυασμό ανεργίας, μειώσεων μισθών, κακής ψυχολογίας, κλιματικής αλλαγής και παραμέλησης της εμφάνισης που προκύπτει από την υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο, ενώ άλλοι «δείχνουν» ως αποκλειστικό υπεύθυνο τον Πάνο Μουζουράκη.

Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ανθρώπων με Καράφλα και Κοτσίδα με ανακοίνωση του απέρριψε κάθε ισχυρισμό πως τα μέλη του παραμελούν την εμφάνισή τους ή ότι έχουν παραιτηθεί πλήρως από κάθε ελπίδα και ευχαρίστηση στη ζωή.

Στην ίδια ανακοίνωση, τα μέλη του Συλλόγου εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στο διπλοπαρκάρισμα, το οποίο χαρακτήρισαν ως τη μεγαλύτερη μάστιγα της κοινωνίας μας, τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν κάποιοι συμπολίτες μας να επιδεικνύουν τέτοια αδιαφορία».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.